Clad-onderzoek gaande op ministeries

President Desi Bouterse heeft minister Andy Rusland van Financiën in een schrijven, gedateerd 4 juli 2014, gevraagd om alle ministeries, staatsbedrijven en parastatalen door te lichten met de bedoeling na te gaan als in de periode 2010 tot heden op een correcte en efficiënte wijze is omgegaan met staatsmiddelen. Minister Rusland heeft de opdracht gehad om alle uitvoerende maatregelen te treffen, zodat het onderzoek zo snel mogelijk van start kan gaan. In zijn schrijven haalde president Desi Bouterse aan dat hij in een openbare vergadering van DNA van 27 mei 2014 heeft aangegeven dat de regering alle ministeries en overheidsbedrijven zal laten controleren c.q. doorlichten op een effectieve en efficiënte besteding van staatsmiddelen. “Ik vraag u de nodige uitvoerende maatregelen te treffen ter effectuering van dit besluit”, besluit de president.
Minister Rusland heeft het Clad op 31 juli een schrijven gestuurd waarin hij het volgende zegt: “Naar aanleiding van de mededeling van de president in DNA tijdens de laatste gehouden begrotingsbehandeling met betrekking tot Clad-doorlichtingen op ministeries, dan wel afdelingen en andere werkarmen van de overheid, vragen wij u een onderzoek in te stellen op Financiën, Volksgezondheid en Sociale Zaken. Dit onderzoek moet plaatsvinden indachtig het gevoerde gesprek tussen de leiding van het ministerie en de leiding van Clad op 30 juli.” “ In het kader van het onderzoek zijn er reeds maatregelen getroffen tegen enkele personen”, zei perschef Cliff Limburg via de SRS.

President komt “mooi weer” spelen

VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing is niet onder de indruk van het verzoek van de president. “De president heeft gemaakt dat zijn partij steeds meer terrein verliest. Nu komt hij 10 maanden voor de verkiezingen vragen om zaken te onderzoeken, terwijl de oppositie al jaren vraagt om een onderzoek. De president heeft enkele maanden terug het Clad gevraagd een onderzoek in te stellen naar de bestedingen van financiële middelen ten aanzien van de organisatie van Carifesta. Wij wachten nog steeds op het onderzoek”, aldus Girjasing. De volksvertegenwoordiger zegt dat de president moet oppassen dat niet 3/4 van zijn partij wordt opgesloten. “Deze regering gaat de geschiedenis in als de meest corruptie regering die Suriname ooit heeft gekend”, vervolgt Girjasing. Hij zegt verder regeringen te hebben gekend die hun eigen mensen hebben laten opsluiten. “Wat de president nu doet, is ‘mooi weer spelen’. Laat hem iets anders gaan doen, ik heb er geen geloof in. Hij speelt in op de sentimenten van het volk door nu zogenaamd te doen wat het volk hem al jarenlang vraagt, terwijl hij 4 jaren de tijd heeft gehad dat te doen”, besluit Girjasing.
DM

error: Kopiëren mag niet!