Brandweerlieden voeren actie

brandweerledenOp donderdag 3 juli hebben leden van het Korps Brandweer Suriname uit ontevredenheid het werk neergelegd. De pijnpunten die werden aangehaald door de leden zijn de niet betaalde overuren van een paar jaren terug, onrechtmatige bevorderingen, machtsmisbruik en de meningsverschillen bij de leiding. Het brandweerpersoneel ziet de leiding liever gaan dan komen. Volgens het brandweerpersoneel zijn er meerdere zaken die zich voordoen binnen de brandweer, vandaar de ontevredenheid.
Murwin Leeflang die namens het bondsbestuur sprak, geeft aan dat er gesprekken gaande zijn met de voorzitter van de bond en de leiding van de brandweer. Volgens hem zijn het zaken die de mensen hebben geïrriteerd, een oplossing in deze is gewenst. Leeflang gaf aan dat er geen sprake is van een actie maar meer van een ontevredenheid. Hij geeft verder aan dat het om een landelijke situatie gaat en dat er vanuit de regering meer daadkracht moet worden getoond naar de brandweer toe.
Wilde actie van groep Seedorf
Clifton Pahawalkhan, de nieuw gekozen bondsvoorzitter, sprak over een wilde actie van leden gelieerd aan ex-bondsvoorzitter John Seedorf. Volgens Pahalwalkhan is er ontevredenheid binnen het KBS. Hij gaf aan dat er via dialoog wel een oplossing kan komen.
Het brandweerpersoneel geeft aan dat men wel zal uitrukken als een geval zich mocht voordoen, want de acties worden in de kazerne gevoerd.
DA

error: Kopiëren mag niet!