Wanica Star Cursur maakt trip naar regio

4 Wanica CursurEen groep veteranen van de Nederlandse Sociaal Culturele Sportvereniging Wanica Star zal in de maand juli vier wedstrijden afwerken in het Caribische gebied. Zij zullen zich presenteren onder de naam Wanica Cursur’14 (Curaçao en Suriname). Op zondag 20 juli zullen zij om 17:00 uur spelen tegen Meerzorg Star te Commewijne. Woensdag 23 juli zal Wanica Star Suriname op het complex van Boma Star te Magentakanaal om 19:00 uur de tegenstander zijn. De laatste wedstrijd in Suriname wordt gespeeld op vrijdag 25 juli tegen Rama Star op het complex van Randjiet boys om 19:00 uur. Op 28 juli vertrekt de groep naar Curaçao, waar zij op dinsdag 29 juli hun enige wedstrijd zullen afwerken tegen Subt in het Stadion Antoine Maduro te Willemstad.
De wedstrijd tegen Wanica Star Suriname zal ter nagedachtenis van Djoel Bhoendie gespeeld worden. Wijlen Djoel Bhoendie is in het jaar 2011 overleden en was tot die tijd de voorzitter van Wanica Star Nederland. Volgens Glenn Gobind, die leider is van deze missie, zou Bhoendie dergelijke initiatieven als deze missie hebben gesteund en zeker deelgenomen.
Djoel was één van de oprichters van Wanica Star en is sindsdien voorzitter geweest. Zijn sterke punt was, dat hij dichtbij zijn leden stond. De laagdrempeligheid, zijn warmte en trots voor de vereniging, heeft hem tot een ideale voorzitter gemaakt.
Verder liet de trotse Gobind weten dat hij dit een zeer bijzonder missie vindt. Hij heeft al drie keren een sportieve bezoek gebracht aan Suriname. Hij noemt dit een bijzondere missie, omdat er in één periode twee landen aangedaan zullen worden. Ten tweede zijn de spelers bereid gevonden om in een hoogseizoen af te reizen. : ‘Er zijn veel verenigingen die naar Suriname komen om te voetballen, maar volgens mij zijn wij de eerste die een sportieve krachtmeting aan zal gaan in twee landen. We zijn reeds twee jaren bezig om het één en ander voor te bereiden en is het ons gelukt. Ik ben heel erg trots op deze spelers’,aldus Gobind.

error: Kopiëren mag niet!