‘Van een fout van een kassierster ben ik de dupe geworden’, geeft een ontevreden klant aan. Deze bewuste klant werd op donderdag geconfronteerd met een mededeling in de brievenbus dat zijn watertoevoer was afgesloten. Na de rekening te hebben betaald, bleek dat een verkeerde vastnummer en klantnummer waren genoteerd op de kwitantie. Het waren nummers van de buurvrouw. De Surinaamse Waterleidingmaatschappij(SWM) kon niet verklaren aan de buurvrouw wie haar rekening al die tijd betaalde.
De klant wendde zich terug tot SWM nadat de meter was geopend en kreeg van de medewerkster te horen dat het bedrag teruggevorderd kon worden. Ook werd aangegeven dat er geen kennisgeving wordt opgestuurd. Volgens de medewerkster is SWM niet verplicht het op te sturen naar de klanten. Wat de terugvordering betreft berustte de mededeling niet op de waarheid, want de klant kreeg te horen, nadat er met de chef van SWM is gesproken, dat die SRD 60 aan openstellingkosten die betaald is, niet teruggevorderd wordt en dat de klant in deze fout is geweest door onoplettendheid. Het bedrag moet bij de buurvrouw teruggevorderd worden, welke ook gebeurd is.
Begrip tonen is geen verplichting
‘Ik toon begrip, maar dat verplicht niet’, werd de klant voorgehouden door de chef. Aan de klant werd ook voorgehouden dat SWM in deze niet fout is, maar de klant en dat de SRD 60 niet teruggevorderd kan worden. Het is nu de klant die de dupe van is geworden en die vraagt zich af als dit wel de service is die SWM biedt aan haar klanten. ‘Waar blijven de service, het gevoel van klantvriendelijkheid, controle en klantbehoud? Wat zijn je missie en visie als bedrijf?”