“NDP geeft smartphones aan ruim 60.000 first en second voters”

NDP geeft smartphones aan jongeren als sociaal gebaar“De Nationale Democratische Partij (NDP) zal bijkans 60.000 smartphones weggeven in haar verkiezingscampagne. Deze zullen verdeeld worden aan de first en second voters, de jongeren die de eerste en tweede keer een stem zullen uitbrengen”, meldt een bron aan Dagblad Suriname. “De smartphones zijn al besteld”, geeft de bron verder aan. Dagblad Suriname sprak hierover ook met het hoofdbestuurslid van de NDP tevens parlementariër, Rachied Doekhie. Hij wil nog niets bevestigen of ontkennen, maar juicht het initiatief toe. Al de first en second voters zullen over dit spul beschikken. Op welke wijze de financiering zal plaatsvinden alsook de distributie is nog niet bekend. ‘Indien dit project voortgang mocht vinden, betreft het een project van sociale aard’, benadrukt Doekhie. Hij ontkent dat in ruil voor het product, aan de jongeren gevraagd zal worden om hun stem uit te brengen op de NDP. ‘Nee, dat kunnen we onmogelijk doen. Wij willen ontwikkeling en goed onderwijs hebben. Wanneer we bruggen bouwen en de burgers laten aansluiten op het waterleidingnetwerk dan vragen we toch niet dat ze voor de NDP moeten stemmen? Een smartphone is een stukje technologie die we dicht bij de jongeren brengen’, sprak de NDP-topper.
Doekhie zegt met klem dat niemand overgeslagen zal worden. ‘Ook de kinderen van de oppositie gaan krijgen, we gaan niemand uitsluiten.’ Volgens hem betreft het een doodnormale handeling die in feite overige politieke organisaties zouden kunnen doen, indien zij de mogelijkheden daarvoor beschikken. Het NDP-assembleelid zegt ook dat de first lady Ingrid Bouterse zich al een hele poos beijvert om diverse scholen te voorzien van computers in diverse districten. ‘We kijken niet naar afkomst, kleur en religie.’ Dat de bewoners van het verre binnenland recent voorzien zijn van tv-toestellen en schotels voor het kunnen volgen van het Wereld Kampioenschap voetbal dat gaande is, is volgens Doekhie ook een voorbeeld van dergelijk sociaal project. ‘Het moet toch kunnen, dat we iets kunnen doen voor onze burgers?’ De meest eenvoudige en goedkope smartphone is al voor een bedrag van SRD 200 te verkrijgen in de winkels.
Maar het is de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, die bijna dagelijks zijn “meet the people ” campagne doet, opgevallen dat de jongeren zeer bewust zijn en zeker niet beïnvloedbaar zijn door een Iphone of andere spiegeltjes en kraaltjes. ‘De jongeren willen goed onderwijs, werkgelegenheid, veiligheid, sport en ontwikkeling van het land. Aan de jongeren zeg ik, laat je stem niet omkopen door goederen, laat je niet voor de 2de keer pakken zoals in 2010 maar stem bewust voor duurzame ontwikkeling, voor goed bestuur, voor goed beleid, voor aanpak van corruptie, voor goed leiderschap, voor stabiele economie en voor een betere toekomst.’ De boodschap van Santokhi aan de jongeren luidt: ‘neem alles wat ze geven, maar stem bewust, stem voor change.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!