Zorginstellingen krijgen gekwalificeerde krachten bij

Verzorgende instellingen gekwalificeerde krachten bij.1
Verzorgende instellingen gekwalificeerde krachten bij.2.jpg Directrice Wasberg met geslaagden van Huize MargrietDertien cursisten hebben met succes de opleiding ‘Verzorging Thuiszorg C’ afgerond en mochten op dinsdag 17 juni hun diploma in ontvangst nemen.
‘De opleiding Verzorging Thuiszorg C wil zeggen dat deze mensen de coördinatie van de zorg van de patiënt helemaal op zich kunnen nemen en leiding kunnen geven aan dat stukje zorg die de patiënt nodig heeft. Zij zijn in staat andere opkomende verzorgende zusters te begeleiden’, aldus de directeur van Huize Prinses Margriet, Letitia Wasberg, die aangaf heel tevreden te zijn met de geslaagden van haar instelling.
De opleiding heeft anderhalf jaar geduurd en werken met een zorg leefplan is één van de dingen die de verzorgende zusters hebben geleerd. Volgens Wasberg is dit een leefplan, waarbij er niet alleen rekening wordt gehouden met de patiënt, maar ook met het welzijn van de patiënt, de familie en naasten. Dus het welzijn van de patiënt in zijn totaliteit. Aan deze opleiding hebben verzorgenden van vijf verschillende instellingen deelgenomen. Van Huize Prinses Margriet hebben drie deelgenomen, waarvan de best geslaagde zuster Martha Sinéi van die instelling is.
‘Met deze nieuwe manier van thuiszorg willen wij hen die zorg en ondersteuning nodig hebben op een respectvolle manier benaderen, zodat zij kunnen genieten van de kwaliteit van het leven’, aldus de coördinator M. Echteld van de opleiding in gesprek met de krant. Volgens Echteld is de behoefte er om de opleiding te blijven verzorgen om zodoende het niveau te verhogen en gekwalificeerd personeel te leveren
De opleidingen werden tot en met 2012 in samenwerking met Stichting Training Centrum (Stoc) Nederland en de Nijverheidsschool Suriname verzorgd. De samenwerking is vanwege financieel tekort gestopt en Suriname verzorgt de opleidingen zelf.
DA

error: Kopiëren mag niet!