Openbaar Ministerie verhuist naar nieuw gebouw Limesgracht

Openbaar Ministerie verhuist naar nieuw gebouw LimesgrachtHet Openbaar Ministerie is momenteel bezig te verhuizen naar zijn eigen parketgebouw op het terrein van het jeugdopvanghuis Opa Doeli aan de Limesgracht. Waarnemend onderdirecteur van Justitie belast met de algehele leiding van de hoofdafdeling Algemeen Beheer, Henry Seedorf, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat het nieuwe gebouw aan de Limesgracht al gebruiksklaar is en dat de voorzieningen die behoren bij het operationeel maken van een nieuw gebouw al aanwezig zijn. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd om het gebouw officieel in gebruik te nemen. De veiligheid van het gebouw zal volgens Seedorf elektronisch geschieden. De manbeveiliging zal, zoals gebruikelijk bij de overige gebouwen van het ministerie van Justitie & Politie, door de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) geschieden. Het gaat dan volgens de onderdirecteur om de object- en subjectbeveiliging.
Het oude gebouw aan de Henck Arronstraat zal, na de verhuizing van het parket van de procureur-generaal, worden gerenoveerd. Dit is volgens Seedorf noodzakelijk, omdat het ministerie van Justitie en Politie een enorme behoefte heeft aan behuizing. “In ieder geval zijn er al voorzieningen getroffen voor de procureur-generaal en zijn medewerkers”, aldus Seedorf. De verhuizing is al een week gaande en zal volgens Seedorf een paar weken in beslag nemen. Uit bekomen informatie blijkt dat vanaf gisteren de afdelingen Extra Judicieel en Agenda gehuisvest zijn aan de Limesgracht.
Het nieuwe gebouwencomplex is volledig gefinancierd uit het sectorfonds en kost SRD 6,7 miljoen. Procureur-generaal Soebhas Punwasi zei bij de eerstesteenlegging van het gebouw dat een droom werkelijkheid is geworden. Het gebouwencomplex van het Openbaar Ministerie behoort tot één van de 60 bouwprojecten die het ministerie van Openbare Werken voor Justitie en Politie heeft uitgevoerd. Het oude gebouw was volgens Punwasi oud, vervallen en had niet genoeg ruimte om alle medewerkers te herbergen.
FR

error: Kopiëren mag niet!