‘Vechten tegen pesten’

1vechten tegen pestenDit is de naam van het sociaal project dat op 25 basisscholen binnen Paramaribo voorlichtingssessies zal verzorgen aan leerlingen over pesten. De voorlichtingssessies zullen worden gegeven in de vorm van presentaties, sport, toneel en spel. Vier sprekers die geen onbekenden zijn in de samenleving en de rol van een voorbeeldfiguur innemen, zullen de leerlingen toespreken over dit onderwerp.
Initiatiefnemer is Andressa Hunsel, directrice van Dream Big Consultancy. Zij gaf aan met dit project te zijn gestart, omdat zij vanwege haar werk vaker leerlingen is tegengekomen die haar vertelden dat zij werden gepest. Zij gaf aan vanaf dat moment graag iets voor hen te willen betekenen. Zij is van start gegaan met een vooronderzoek op verschillende scholen en kwam tot de ontdekking dat alle scholen te maken hadden met leerlingen die werden gepest. Zij gaf verder aan vanaf november vorig jaar te zijn gestart met de voorbereidingen en het is nu tijd om het project ‘Vechten tegen pesten’ ten uitvoer te brengen. Er zijn ook al gesprekken gevoerd met de desbetreffende scholen en die kijken reikhalzend naar uit. Ook toestemming van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is verleend voor de uitvoer van dit project.
De presentaties gaan maandag 23 juni van start op de verschillende basisscholen en zijn tot midden augustus al volgeboekt. De sprekers zijn thaibokser Jairzonho Rozenstruik, actrice Genelva Krind van de film ‘Hoe duur was de suiker’, volleybalster Sandrina Hunsel en actrice Xaviera Somojiono van Paramaribo College.

error: Kopiëren mag niet!