‘Je leert in jezelf geloven’

Examenkandidaten van de Hubertus Waaldijkschool voor mulo en de Barronschool voor lbo gaan voor het beste bij het volgende eindexamen. De groep is afgelopen vrijdag wederom toegesproken en gemotiveerd door topfunctionarissen van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), onder wie minister Falisie Pinas en directeur Thelma Douglas-Pinas. Ook de directeur van de NV Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) en de districtscommissaris, Theodorus Sondreju, spraken de leerlingen toe in de gymzaal van de muloschool te Moengo. Deze activiteit genaamd ‘Maro-excellent’ is voor de derde achtereenvolgende keer georganiseerd door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) om de examenkandidaten te motiveren hun best te doen om te slagen.
TCT overhandigde enkele computers aan de scholen, terwijl de SMS een financiële steun gaf aan beide scholen. De sprekers hebben de kinderen gewezen op het nut van hun onverdeelde aandacht voor de leerkrachten en de lessen en de eigen inzet. ‘Een diploma krijg je niet, maar moet je verdienen’, zei zowel directeur Dougals als MAS-vertegenwoordiger Erna Aviankoi. Volgens Douglas mogen moeilijke omstandigheden de student niet weerhouden voor het beste te gaan. Sondreju streeft naar 100% geslaagden van de examenkandidaten in zijn district. Voor minister Pinas is het belangrijk om het resultaat te zien en niet te blijven bij de wens om je best te doen. Master of ceremony August Bado herinnerde de aanwezigen aan het feit dat Marowijne steeds meer sporters en artiesten in de top heeft. Youth Voice-winnaar tevens mulo-leerling Orveo Djoe prijst het initiatief om de scholen te motiveren.
‘Je leert in jezelf geloven, als je hoort hoe de sprekers hard hebben moeten werken om te bereiken wat zij vandaag zijn geworden in de maatschappij.’ Ook Isabella Wirongali van het mulo is gemotiveerd geraakt door de toespraken. ‘Het was leerrijk. Ze geven je echt een ‘push’ om te geloven dat je het kan halen’, zegt zij. Directeur van de Barronsschool Rebecca Ceder zegt desgevraagd dat de schoolprestatie steeds beter worden, mede dankzij de motivatie-toespraken. Minister Pinas, directeur Douglas, dc Sondreju en mw.Rozenhout zijn allemaal ex-leerlingen van de muloschool te Moengo.

error: Kopiëren mag niet!