Security guard Mozart mag twaalf maanden brommen

De security guard, Gianfranco Gietel, is door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Gietel heeft op 3 april 2014 een geldbedrag van SRD 10.000 weggenomen uit het voertuig van de ondernemer Satishkoemar K. Volgens de benadeelde was Gietel door Mozart Security twee weken thuis bij hem gestationeerd. Op die bewuste dag was de benadeelde per ongeluk vergeten om zijn voertuig op slot te doen. De autosleutels hingen nog in het voertuig. Het geld was in een attachekoffer op de achterzitbank geplaatst.
Gietel zou in de wagen zijn geweest, het geld uit de tas hebben gehaald en de autosleutels vervolgens in een hangmat hebben gegooid. Hierna was hij in de vroege ochtend met de bus vetrokken en had hij zijn dienstwapen bij de echtgenote van Satishkoemar achtergelaten. Volgens de normale procedure wordt de veiligheidsman door het securitybedrijf opgehaald. Toen de benadeelde opmerkte dat het geld was verdwenen, bekeek hij terstond het videomateriaal van de veiligheidscamera’s en kwam tot zijn schrik tot de ontdekking dat Gietel de spullen had meegenomen.
Achteraf bleek dat Gietel een deel van het geld gebruikt had om twee paar dure slippers en een oorbel aan te schaffen. Van het gestolen bedrag kreeg de benadeelde slechts SRD 3.426 terug. Volgens Raadsman Oscar Koulen heeft de verdachte hem herhaaldelijk verteld dat hij weet dat hij in de fout is gegaan, omdat hij als bewaker iets heeft gedaan, dat hij in principe niet mocht doen. Koulen haalde aan dat een mens soms in zo een dusdanige situatie kan komen te verkeren, waartegen hij geen weerstand kan bieden. Er zou volgens de advocaat hier sprake moeten zijn van bewustzijnsvernauwing. Openbare aanklager Reshmi Rathipal was het niet eens met de raadsman. Zij vond dat er hier duidelijk sprake was van hebzucht en geen bewustzijnsvernauwing. De magistraat vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!