Acto houdt workshop met stakeholders

In het kader van het project “Monitoring the forest cover in the Amazon Region” van de Amazon Cooperation Treaty Organization (Acto) krijgen de Acto-landen technische en financiële ondersteuning om hun capaciteit te versterken met betrekking tot de monitoring van bosbedekking gebruikmakende van moderne technologieën (remote sensing). Suriname heeft binnen dit project de Forest Cover Monitoringsunit (FCMU) opgezet, gehuisvest op het hoofdkantoor van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht. De afgelopen periode zijn tijdens meerdere workshops reeds tussentijdse resultaten van dit project aan verschillende stakeholders gepresenteerd. Momenteel wordt er door de verschillende landen, waaronder ook Suriname, gewerkt aan het formuleren van een lange termijnplanning voor de activiteiten die zullen worden uitgevoerd door de FCMU in nauwe samenwerking met de stakeholders. Deze geplande activiteiten worden vastgelegd in het nationaal plan voor het monitoren van de bosbedekking (FCM-plan).
Gisteren werd een nationale workshop gehouden, om de stakeholders de gelegenheid te bieden, over de verschillende onderwerpen binnen het plan te discussiëren en tevens na te gaan welke rol de verschillende organisaties kunnen spelen in de uitvoering van het FCM-plan. Deze workshop zal voor de FCMU ook als belangrijke leidraad dienen om het plan te finaliseren.
Bij de implementatie van het plan wil men bijdragen aan de versterking van het Nationaal Bosmonitoringssyteem door het genereren van informatie over de veranderingen in de bosbedekking. Deze informatie zal betrouwbaar, toegankelijk, begrijpbaar en transparant zijn, en bijdragen aan de optimale formulering en implementatie van het nationaal beleid (nationale landsgebruiksplanning, duurzaam bosbeheer, REDD+) en de controleactiviteiten op het naleven van de wet in het veld (o.a. ontbossen van mangrovebossen en controle van goudmijnactiviteiten)”.

error: Kopiëren mag niet!