Voorstel voor duurzaam bosbeheer gepresenteerd

1 Readiness Preparation Proposal gepresenteerdAls technisch aanspreekpunt voor REDD+ is er sinds 2013 door het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) een samenwerking met het United Nations Development Program (UNDP) om een projectdocument samen te stellen, ter uitvoering van het Readiness Preperation Proposal (R-PP). Het betreft een project waar verschillende organisaties en technici betrokken zijn bij het evalueren en herzien van het conceptdocument. De fase van herziening loopt ten einde en aan de hand van het commentaar zullen er enkele aanpassingen worden gepleegd om te komen tot de eindversie. Het projectdocument is een dynamisch hulpmiddel voor planning van het uitvoer van R-PP. De eindversie is deze week gepresenteerd.
“De implementatie zal ergens december volgend jaar zijn”, laat de waarnemend directeur van het Nimos, Cedric Nelom, weten. “Tegen die tijd moeten we de voorbereidingen nog doen tot de feitelijke implementatie. We hebben commentaar gehad dat verwerkt zal worden.”
R-PP moet Suriname klaar maken voor het REDD+ programma. “Komende tijd wordt er aan capaciteitopbouw gedaan, waarbij overheid en stakeholders tot een bepaald niveau gebracht worden. Daarna kunnen we kijken hoe REDD+ wordt uitgevoerd”, aldus Nelom. “Het einddoel is duurzaam omgaan met het Surinaamse bos.”

error: Kopiëren mag niet!