Excelsior pakt historisch semikampioenschap

1 Excelsior 1Voor het eerst in haar historie is de ploeg van Excelsior Meerzorg semikampioen geworden van de SVB Hoofdklasse. De hoogste prestatie tot nu toe geboekt door het team van de familie Mangrey. Onder leiding van voorzitter Tilak Mangrey heeft de familie het team jarenlang in stand gehouden en gepromoveerd van de lidbonden naar de Topsectie. Zaterdag speelde Excelsior in eigen huis de allerbelangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Leo Victor, die 3 punten achter ze stond. Excelsior won met 1-0.
Alleen bij winst kon Leo Victor een beslissingswedstrijd afdwingen tegen Excelsior voor het semikampioenschap. Excelsior had bij gelijkspel voldoende op runner-up van landskampioen Inter Moengotapoe te worden. Echter, de club van Meerzorg nam het zeker voor het onzekere en ging vaker in de aanval op zoek naar het winnend doelpunt. Deze kwam ook via de Braziliaan Ailton Paiva. Excelsior was lange tijd favoriet om kampioen te worden, maar na het verlies tegen titvelverdediger Inter Moengotapoe kon ze hooguit semikampioen worden. Met enkele versterkingen gaat de ploeg komend seizoen voor het kampioenschap.
Inter Moengotapoe won in haar eigen Ronnie Brunswijkstadion de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-0 van Boskamp. Kareem Kwassie scoorde onder andere een hattrick. De kampioensbeker werd uitgereikt aan Inter-aanvoerder Jimmy Patrick. Later overhandigde Patrick de beker informeel aan clubvoorzitter Ronnie Brunswijk. Formeel mocht Brunswijk de trofee niet in ontvangst nemen vanwege een schorsing tegen hem. Transvaal stond lange tijd voor tegen SV Notch, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit brengt met zich mee dat Notch zich behouden heeft in de Hoofdklasse. Takdier Boys kan dat ook doen met tenminste een punt tegen Robinhood. Transvaal staat momenteel op gelijke hoogte met Boskamp op de voorlaatste plaats. Ze moet dan een beslissingswedstrijd spelen om uit te maken wie promotie/degradatie speelt tegen de nummer 2 van de Eersteklasse. Als de gedegradeerde Robinhood van Takdier Boys wint, dan volgt er een driehoekstoernooi tussen Transie, Boskamp en Takdier Boys.
De topscorer van de SVB Hoofdklasse is momenteel Virgill Najoe van Excelsior met 15 goals. Gregory Righters (WBC) en Ailton Paiva (Excelsior) volgen met 14 goals. Met nog de wedstrijd Takdier Boys – Robinhood te spelen, kan er wat verandering hierin komen. Maar dan moet Melvin Valies tenminste 3 keer scoren voor Takdier Boys. Hij heeft nu 12 goals gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!