Minister Parmessar maakt kennis met leiding Jeugdparlement

njP bracht kennismakingsbezoek aan minister OW.3Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft op 22 maart een nieuwe leiding gekozen. De nieuwgekozen leiding heeft op dinsdag 14 mei een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Openbare Werken, Rabindre Parmessar. Tijdens dit bezoek heeft de NJP-leiding enkele zaken besproken met de minister waarmee het ministerie het Jeugdparlement kan ondersteunen.
Belangrijk punt tijdens dit gesprek was het schoonhouden van scholen en schoolterreinen. Het ministerie wil samen met het NJP een plan opzetten om scholieren zelf het schoolterrein van hun school te laten onderhouden. Voorgesteld is om eens per maand een schoonmaak dag te houden, waarbij zowel het terrein als het gebouw schoongemaakt wordt. De NJP-leiding kon zich helemaal terugvinden in dit voorstel, omdat zij van mening is dat de bewustwording voor een schoon milieu al bij de jeugd begint. Ook heeft de NJP-leiding aangegeven het ministerie eventueel te kunnen ondersteunen in schoonmaakacties in de verschillende buurten. Minister Parmessar vindt het goed als de jeugd het goede voorbeeld geeft.
Priya Sital, voorzitter van het NJP, kijkt terug op een vruchtbaar gesprek met de minister. “Eén van de belangrijke punten was dat van het zelf schoonmaken van de schoolterreinen. Wij van het NJP kunnen nu een plan opzetten om jongeren te mobiliseren om vrijwillig te helpen ons land schoon te houden”, zegt Sital. Het NJP kijkt uit naar een goede samenwerking met het ministerie als het gaat om projecten rakende de jeugd en het departement. Gevraagd is om eens in de zes maanden een evaluatiemeeting met de minister te hebben.

error: Kopiëren mag niet!