Parbode dient DNA-lid Cheung van repliek

DNAHet maandblad Parbode heeft de NDP-parlementariër Noreen Cheung van repliek gediend naar aanleiding van de uitspraken van Cheung tegen dit blad en een journalist. Hoofdredacteur Armand Snijders van Parbode maakt zijn standpunt aan haar kenbaar in een brief. ‘Ik heb mij verbaasd dat u de begrotingsbehandeling gebruikt als podium om uw persoonlijk grieven naar Parbode en een Parbode-journalist toe te uiten. Uw ernstige en beledigende beschuldigingen, naar mijn mening een parlementariër onwaardig, zijn volledig misplaatst en ongefundeerd en hebben vooral naar de bewuste journalist toe veel weg van smaad. Terecht heeft assembleevoorzitter mevrouw Simons u ten aanzien van enkele uitspraken publiekelijk op de vingers getikt’, schrijft Parbode aan de NDP’er.
Reeds direct na het verschijnen van het bewuste interview in de aprileditie van Parbode, heeft Cheung via haar Facebook-pagina ook al in niet mis te verstane bewoordingen blijk gegeven om niet meer te staan achter datgene wat ze heeft gezegd en dat de journalist van Parbode haar woorden zou hebben verdraaid. ‘Zoals ik u afgelopen vrijdag tijdens ons telefoongesprek heb gezegd, ben ik het, na het opnieuw beluisteren van de geluidsopname van het door u afgestane interview, op geen enkel punt met u eens. Dus ik ben niet van plan een rectificatie in Parbode op te nemen, zoals u heeft geëist.’
‘Dat u achteraf spijt heeft van wat u heeft gezegd en dat wellicht in uw naaste omgeving er mensen zijn die daar niet zo gelukkig mee waren, is niet onze verantwoordelijkheid. Om vervolgens een lastercampagne tegen Parbode te beginnen, is op z’n zachtst gezegd ongepast. Ik verzoek u publiekelijk de gedane ernstige beschuldigingen terug te nemen en u in de toekomst te onthouden van het uiten van valse lasterpraatjes jegens Parbode en haar redactiemedewerkers. Ik dring er verder bij u op aan om toch vooral en liefst zo snel mogelijk de procureur-generaal te vragen een ‘diepgaand onderzoek’ in te stellen naar Parbode en de medewerkers, zoals u dat maandag zelf stelde’, schrijft het blad.
Parbode is een Surinaams maandblad met een redactie in Paramaribo die vrijwel volledig bestaat uit Surinaamse journalisten of journalisten die al jaren hier wonen en Suriname als hun thuisland beschouwen. ‘Dat is u ook bekend; daarom begrijp ik niet dat u De Nationale Assemblee valselijk voorhield dat het om een buitenlands blad zou gaan’, aldus de hoofdredacteur van Parbode.

error: Kopiëren mag niet!