Suriname moet zich buigen over migratiebeleid

1Suriname moet zich buigen over migratie beleid.1Tijdens de reguliere vergadering van de Raad van Afgevaardigden hebben de Unasur-landen Argentinië en Chili gister de eerste presentatie gehouden in de ballroom van Torarica. Tijdens de presentatie van Argentinië werden de migratie aangelegenheden besproken. Er werd aangegeven dat er vooruitgang wordt geboekt binnen de Unasur-lidlanden als het gaat om het toekennen van rechten en toelaten van vreemdelingen binnen het Zuid-Amerikaans grondgebied. Er is aangedragen dat Suriname en Guyana op het gebied van migratie naar de regio toe stappen moeten ondernemen.
Volgens de ambassadeur, Ike Antonius, valt het migratiebeleid niet alleen onder de competentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook het ministerie van Justitie en Politie heeft een afdeling die zich hierover buigt. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken is hierbij betrokken als het gaat om het toekennen van rechten. Verder hebben de vertegenwoordigers van Chili het accent gelegd op natuurrampenbestrijding. Volgens Antonius is er een positieve ontwikkeling bij het aspect natuurrampenbestrijding. ‘Er zijn afspraken gemaakt en uitgevoerd, waarbij er assistentie aan elk Unasur-lidland zal worden verleend als die wordt getroffen door een ramp’, aldus de ambassadeur.
De vergadering van de Raad van Afgevaardigden eindigt op 8 mei en op die dag zal er een document bediscussieerd worden om de efficiëntie van de raden te bevorderen.

error: Kopiëren mag niet!