Dc Remi Pollack uitgesloten voor DNA-kandidatuur

1remyDe districtscommissaris van Commewijne, Remi Pollack, is uitgesloten om zich kandidaat te stellen voor het parlement bij de komende verkiezingen. Dagblad Suriname sprak met de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, die aangeeft dat het zich kandidaat stellen en het burgervaderschap niet samen gaan. Als burgervader van het district wordt Pollack de voorzitter van het hoofdstembureau van Commewijne. Het is ook niet mogelijk dat hij voor een periode van 30 dagen voor de verkiezingen met verlof kan gaan, om zich kandidaat te kunnen stellen.
Geruchten doen namelijk de ronde dat Pollack is voorgehouden dat hij de lijsttrekker van de NDP wordt in Commewijne. Bij de vorige verkiezing had hij op eigen kracht 1906 stemmen behaald. Maar toen was hij het gezicht van de NPS in het district. Dat hij weer op een groot aantal stemmen zal eindigen, is nog een vraag. Dagblad Suriname sprak ook met de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland. Hij legt er de nadruk op dat in dit stadium nog niet gesproken kan worden over het voordragen van DNA-kandidaten bij de komende verkiezingen. Dit is een vraagstuk waarover de structuren van de partij zich nog moeten buigen. Belangrijk is dat de structuren van de NPS in Commewijne na het vertrek van Pollack stabiel zijn gebleven.
Pollack heeft aangegeven NPS’er te blijven. Het aanvaarden van de functie van dc is voor de partijvoorzitter geen reden om hem uit de partij te royeren. Aan Pollack, die hoofdbestuurslid van de NPS was, werd wel voorgehouden om zijn bestuursfunctie neer te leggen. Omdat deze volgens Rusland niet te combineren is met het burgervaderschap, welke een politieke functie is. Vooral omdat de NPS thans in de oppositiebanken zit. De NPS-voorzitter zegt niemand te zullen beletten in het nastreven van posities. Dit gaf Pollack vrijbrief om dc van Commewijne te worden, een politieke functie die hem aangeboden is door de coalitiepartij NDP, en tegelijkertijd lid te blijven van de NPS, een oppositiepartij. Twee politieke partijen die altijd lijnrecht tegenover elkaar hebben gestaan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!