Brasa Mi organiseert Opo Yu Ai training

‘Er is een gezagscrisis, kinderen luisteren niet meer naar hun ouders. Velen van hun bezoeken de schoolbanken niet en hebben een hosselmentaliteit. Dit gedrag kan verder invloed hebben op hun toekomst’, zegt mw. J.Lansdorf, voorzitter van Brasa Mi. Brasa Mi, een afdeling in Moengo, is het maatschappelijk bureau van Stichting De Stem die een training zal verzorgen op 11 en 12 april. Dit bureau houdt zich bezig met de begeleiding van jongeren die slachtoffers zijn van kindermishandeling, incest, pesten etc.
De training, met als titel Opo Yu Ai, zal zich richten op hoe om te gaan met hulpzoekenden en hoe die op te vangen en te begeleiden. Het moet een eyeopener zijn hoe om te gaan met de problemen en hoe die op te lossen. Leerkrachten zullen getraind worden hoe af te gaan op signalen als een probleem zich mocht voordoen bij een kind, hoe zij hulp kunnen bieden en hoe om te gaan/praten met zo een kind. Zij zullen getraind worden om een tussenrol te vervullen vanwege het feit dat zij vaker in contact komen met de kinderen.
Naast de geestelijke leiders en leerkrachten zullen ook vertegenwoordiger van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger en Niet Gouvernementele Organisaties participeren aan deze training en zich inzetten om betere leefomstandigheden te bewerkstelligen in het district Marowijne.

error: Kopiëren mag niet!