UCCI organiseert Caribische conferentie rond corruptie

Het University College van de Kaaimaneilanden (UCCI) organiseert van 19 tot en met 21 maart 2014 de Caribische conferentie getiteld ‘Towards a corruption–free Caribbean: Ethics, Values, Trust and Morality’. Het doel van de conferentie is om het algemeen bewustzijn van de deelnemers in verband met corruptie te vergroten en de daaruit voortvloeiende gevolgen op economisch en sociaal gebied aan de kaak te stellen. Hoofdspreker van het hele gebeuren is dr. Hugette Labelle, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Transparency International, een bedrijf dat de strijd tegen corruptie voert.
De conferentie zal zich verder richten op de strategieën van de verschillende regionale overheden en organisaties en daarbij de nadruk leggen op de gevaren van corruptie. Er zullen ook voorstellen en aandachtspunten worden aangehaald om corruptie aan te pakken en te elimineren in de regio. Want door corruptie vervallen de verschillende waarden en normen in diverse sectoren van de samenleving, waaronder bijvoorbeeld sport. Daarom is de Confederatie van Noord-, Midden-Amerikaanse en Caribische voetbalbonden (Concacaf) één van de hoofdsponsors van de conferentie.
Suriname zal voor de discussies op de conferentie vertegenwoordigd worden door Wilfried Meyer, voorzitter van de Communicatie Werknemers Organisatie Suriname (CWOS), de vakbond van Telesur-medewerkers. Ook de premier van de Bahama’s, Perry Christie, premier van Sint Vincent en de Grenadines, Ralph Gonsalves en de premier van Bermuda, Craig Cannonier, of zijn plaatsvervanger zullen de conferentie bijwonen.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!