BBGO geeft de regering redelijke termijn

Na de brief van de president gericht aan de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft de bond geruime tijd niets gehoord. De president heeft begin deze maand antwoord gegeven op de petitie die de BBGO in januari had ingediend. Opvallend is dat er geen concrete toezeggingen zijn gedaan en geen tijdslijn is aangegeven. Alles is in vage bewoordingen opgenomen in de brief. ‘Het lijkt er dan ook op dat de BBGO blij is gemaakt met een dode mus.’
Armand Deekman, voorzitter van de BBGO, zegt dat de bond een redelijke termijn voor zichzelf in acht heeft genomen wachtende op oplossingen van de regering. ‘Wat voor de regering een korte termijn is, kunnen wij anders interpreteren’, zegt Deekman. ‘Als de regering niet reageert binnen een redelijke termijn, zal de bond weer iets van zich laten horen.’ Hoelang de redelijke termijn is, wil de bondsvoorzitter niet prijsgeven.
De bond is wel positief ingesteld dat er een oplossing komt. ‘Dit, omdat de president herhaaldelijk heeft aangegeven dat het probleem opgelost moet worden’, zegt Deekman. De BBGO laat zich ook adviseren door juristen. ‘De juristen hebben ons voorbereid op eventualiteiten. Om geen fouten te maken, is het altijd goed je te laten adviseren’, meldt Deekman.
De BBGO eist welvaartvastheid van de pensioenen van de gewezen ambtenaren. De organisatie wil dat dit met terugwerking tot januari 2012 wederom door de regering in een staatsbesluit wordt gegarandeerd. De bond staat ook erop dat de regering alsnog de 10% verhoging van de actief dienende ambtenaren met ingang van januari 2012 laat doorwerken op de pensioenen van de gewezen ambtenaren en de met hen gelijkgestelden. Voor het bovenste is de bond met zijn leden de straat opgegaan.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!