RBC int geld bij giro- en spaartransacties

Sinds de afgelopen maanden moeten rekeninghouders van de Royal Bank of Canada (RBC) betalen voor transacties. Ook pinnen bij de automaat is niet meer gratis. De kosten voor pinnen bij de RBC-automaat zijn SRD 0.75 en de kosten voor het lichten bij kas van een giro- en spaarrekening SRD 2. De maandelijkse servicekosten voor een persoonlijke girorekening zijn SRD 4.00 en voor een zakelijke girorekening SRD 15. Voor een niet actieve rekening wordt er na twee jaren maandelijks SRD 5 afgetrokken.
Voor een reactie vanuit de RBC was echter niemand beschikbaar. Afgelopen maand was de bank ook in het nieuws over ontslagen bij 19 vestigingen. Zo zijn op Sint Maarten en Aruba ongeveer 20 personeelsleden ontslagen. Op Barbados, de Bahamas en Trinidad en Tobago is het aantal zelfs hoger. In Jamaica werd het bedrijf zelfs verkocht. Ten opzichte van de overige Caribische vestigingen heeft de Surinaamse het niet slecht gedaan het afgelopen jaar. De bank heeft diverse transformaties meegemaakt. Het opereerde eerst als de ABN- Amro-bank. Daarna werd de bankinstelling doorverkocht aan de RBTT-bank en vervolgens kwam het in handen van de Royal Bank of Canada. RBC maakt deel uit van de grootste financiële instelling van Canada. In de jaren na de financiële crisis heeft deze bank zich steeds weten te handhaven. Het is ook de enige internationale bank in Suriname.
Willy Rodrigues, bondsvoorzitter bij RBC, zegt dat er mogelijk meer gedwongen ontslagen volgen. De directie van de Canadese bank besloot om twee stafleden van de RBC in Suriname de wacht aan te zeggen. In de wandelgangen wordt gesproken over nog eens 20 tot 30 mensen die ontslagen zullen worden. De bond heeft de twee stafleden geadviseerd om gewoon aan het werk te verschijnen. De twee personeelsleden moeten zich elke dag aanmelden. Op 19 februari had de bank een ontmoeting met de superieuren uit Canada.

error: Kopiëren mag niet!