Donkere chocolade is goed voor het hart

2Donkere chocolade is goed voor het hartWeg met alle clichés die beweren dat chocolade alleen maar een vetbom is en dus slecht voor de gezondheid is. Chocolade blijft een dikmaker, maar bevat niet allemaal vetten die niet goed zijn voor het hart. Dit zegt dokter Will Clower, auteur, neuropsycholoog en voedingsdeskundige.
‘Chocolade die gemaakt wordt met hoge concentraties cacao verhogen de goede cholesterol (HDL) en verlagen de slechte cholesterol (LDL). Researchers aan de Brigham & Women’s Hospital hebben de Nationale Hart- Long- en Bloedstudie gedaan. Hieraan namen maar liefst 4970 mensen van 25 tot en met 93 jaar deel. Het resultaat van het onderzoek gaf aan dat diegenen die meer chocolade aten minder incidenten in verband met hart- en vaatziektes hadden’, verklaart Clower.
Hoe meer chocolade je eet, hoe hoger de bescherming tegen hart- en vaatziekten. ‘De mensen die vijf of meerdere keren per week chocolade aten, vertoonden de grootste verlaging van hart- en vaatincidenten. Je kunt dus concluderen dat chocoladeconsumptie en hart- en vaatziekten omgekeerd verwant zijn. Hoe meer chocolade je eet, hoe minder de hartkwalen. Bovendien hadden diegenen die geregeld een snoepje of koekje aten zonder chocolade, een 49% grotere frequentie van hartziektes. Elke dag een stukje hoog geconcentreerde donkere chocolade eten, is dus zeer goed voor het hart ’, legt Clower uit.

error: Kopiëren mag niet!