VHP-voorzitter Santokhi: ‘Buza-minister moet nu aan damage control doen’

VHP-voorzitter SantokhiIk denk dat president Desi Bouterse niet begrijpt dat hij 1 maal 24 uur president is van het land en dat hij rekening moet houden met wat hij zegt en ook wat de impact daarvan is nationaal en internationaal. Hij heeft zich weer laten gaan. Nu naar de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (VSA) toe. En dan moet de minister van Buza aan ‘damage control’ gaan doen. Zo reageert VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op de uitlatingen van de president, gedaan op Revo-dag. Zonder de naam van de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Jay Anania, te noemen, beschuldigde de president hem van inmenging met interne aangelegenheden van Suriname. Hij verweet de diplomaat ook ervan zijn invloed aan te wenden om de verkiezingen van mei 2015 te doen verschuiven naar een latere datum, omdat de ‘andere presidentskandidaat’ nog niet ready is.
Schade aan land en natie
Volgens Santokhi beseft de president onvoldoende hoeveel schade hij aan het land en de natie heeft aangericht. ‘De president is primair verantwoordelijk voor het buitenlands beleid en hij dient zich ook correct op te stellen in de communicatie met vertegenwoordigers van buitenlandse mogendheden hier te lande. Wij van de oppositie keuren dat af. Wij zijn voorstander van goede betrekkingen met alle bevriende naties, ook met de VSA. En als de president met iets niet eens is in deze relatie, dan dient hij de gebruikelijke procedures en protocollen in acht nemen naar de diplomaten toe’, zegt Santokhi.
VHP any time ready voor verkiezingen
Voor wat betreft de verkiezingen is de VHP ready any time. ‘Ook al is het voor de 25ste van mei 2015. Ons partijprogramma 2015-2020 is al klaar. Onze activiteitenplan naar de verkiezingen toe is al rond. En wij maken ons klaar voor de verkiezingswinst en de regeerverantwoordelijkheid samen met onze partners’, zegt de VHP-topman. ‘Dat de president zinspeelt op vervroegde verkiezingen, bevestigt alleen de instabiliteit in deze regering en het steeds afbrokkelen van het gezag en draagvlak van de regering als gevolg van de vele corruptiegevallen en het toenemend onveiligheidsgevoel in het land. Hiertegen is de regering, maar in het bijzonder de president, machteloos.’
‘Misschien kan een vervroegde verkiezing een oplossing brengen voor deze regering en de samenleving. Wij zijn er ready voor’, aldus Santokhi.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!