Genezing en gemeente Gods Bazuin

Genezing en gemeente Gods BazuinOp 6, 7, en 8 maart houdt de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin onder leiding van Steve Meijer een reddings-, bevrijdings- en genezingsprediking in Ocer. “Het is een evangelisatiecampagne en het thema is om nieuwe mensen uit te nodigen om zich aan te sluiten bij de gemeente.” Dit laat Raquel Heidanus weten. De gemeente wil meer bekendheid geven, omdat de gemeente vindt dat er veel mensen in nood zijn die niet weten hoe ze eruit moeten komen. “Zonder geloof kan je geen genezing ontvangen.”
Op dit punt verschilt het geloof van Gods Bazuin met die van andere religies waarbij genezing gepredikt wordt, de verschillende genezingsreligies. De kracht van de religieuze leider staat los van het geloof van de patiënt.
Bij het ontstaan van de grote monotheïstische geloven is er een splitsing gekomen tussen genezing en geloof. Daar waar het pantheon van God, lagere goden, engelen en demonen ontstond, scheidde het geloof zich af van de gemeenschap. Hiermee verloor religie de mogelijkheid om te kunnen genezen.
Een korte periode in de geschiedenis van het Jodendom, bracht Jezus Christus genezing weer terug in het geloof door gebruik te maken van de Heilige Geest. Zijn beloning hiervoor was dat hij gekruisigd werd door de Joden.
Genezing wordt door Gods Bazuin ook gepredikt, maar deze gemeente geeft er een eigen draai aan. “De Heer Jezus geneest en Steve Meijer is de Here ten dienste. God doet zijn werk door hem. Steve geneest geen mensen, het is de Heer die het doet.” Dit is een groot verschil met Jezus, waar Hij als persoon, mensen genas. Het was Hij persoonlijk die de Heilige Geest gebruikte om mensen te genezen – en boos werd wanneer men dit misbruikte.
Tijdens de drie dagen waarop het evangelie wordt gepredikt, wordt er een oproep gedaan aan wie ziek is en wie bevrijd wil worden. Daarna worden de mensen gevraagd om een getuigenis af te leggen.
Dit punt is ook een afwijking van hoe het in andere religies aan toe gaat, waar geloof en genezing samen lopen. In de gemeenschap waar de genezingsreligie leeft, is er een erkenning die vanuit de gemeenschap naar de geneesheer leeft. Gemeentes zoals Gods Bazuin keren dit proces om, doordat de religieuze leiders de gemeenschap om erkenning zouden vragen. Bij genezingsreligies wordt het als een zwakte gezien om zoiets te doen.
Toch is deze erkenning voor de gemeente van Gods Bazuin erg belangrijk, zoals Heidanus aangeeft: “God is niet veranderd, hij verricht nog steeds wonderen. Het geloof zorgt ervoor dat de genezing de juiste plek in de zaal kan vinden.” Niet alleen spontane genezingen, ook handopleggingen zijn methodes van genezing en bevrijding. Mensen raken niet in trance. Alleen het positivisme en de ervaring van de kracht van God zijn voldoende om te kunnen genezen. “Het wordt ervaren alsof iemand degene aanraakt. Er is nog hoop. Jezus kan de mensen nog redden. Deze evangelisatiecampagne verschilt niet van een andere willekeurige zondagochtend.”
Hiermee legt Heidanus een belangrijk verschil met gemeente Gods Bazuin van andere genezingsreligies, waarbij niet wordt uitgegaan van een spontane genezing. Andere religies hebben de trance en bewustzijnsverandering van patiënt of religieuze leider nodig om de ziekte op te sporen en de genezing te voltrekken. In deze religies is het werken en moeite doen om mensen te laten genezen. Een genezing kan niet spontaan plaatsvinden.
In sommige religies is genezing een gevaarlijke weg tijdens de trance of bewustzijnsverandering. Inherent hieraan gekoppeld is dat de patiënt (en soms religieuze leider) kan sterven. Doodgaan kan een onderdeel zijn van het proces van genezing als dat is wat op het pad van de patiënt komt. Genezing hoeft niet altijd het beoogde resultaat te zijn. Gods Bazuin weigert dit proces compleet door te stellen dat wanneer men maar genoeg geloof heeft, een ieder kan genezen.
Natuurlijk kan een ieder in het tweede weekend van maart bij de gemeente gaan kijken en zijn eigen mening vormen over de werkwijze van Gods geloof.

error: Kopiëren mag niet!