Vervoer arrestanten en penitentiaire ambtenaren sinds oktober niet uitbetaald

Leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname wachten sinds vorig jaar oktober op hun geld. Het gaat in deze om de bussen die diensten verlenen aan het ministerie van Justitie en Politie. Kenneth Themen, voorzitter van de organisatie, zegt dat de overheid nu prioriteiten moet stellen. Precies hoe onderwijsvervoer van groot belang is, zo is het vervoer van de arrestanten en penitentiaire ambtenaren ook van groot belang.
“Op het moment dat de buschauffeurs in actie gaan, kunnen de zittingen niet plaatsvinden, en lopen verdachten die onschuldig vastzitten het risico nog langer onnodig vast te zitten”, zegt Themen. De buschauffeurs die in dienst zijn van Justitie en Politie en die belast zijn met het vervoer van penitentiaire ambtenaren, kijken ook al maanden uit naar hun geld. Als deze twee groepen in actie gaan, ligt het hele systeem op zijn kop. Het gaat in totaal om ongeveer 15 bussen en pick-ups. De bus- en boothouders die belast zijn met schoolvervoer, zijn wat betreft de maand januari reeds uitbetaald.
Volgens Themen liggen de stukken al bij de Centrale Betaaldienst. Het ministerie van Financiën moet nu nog fiat geven dat het geld wordt overgemaakt.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!