Winston Jessurun: ‘Niet veel nieuws onder de zon over de NDP’

‘Niet veel nieuws onder de zon over de NDP’, zegt het DA’91-assembleelid Winston Jessurun over de aankondiging van het NDP-assembleelid Rashied Doekhie dat de NDP bij gesprekken over mogelijke samenwerking nimmer zal praten over de in te vullen post van presidentskandidaat. Deze zal voorgedragen worden door de NDP in de persoon van Desi Bouterse. ‘Dat neem ik ter kennisgeving’, zegt Jessurun sarcastisch.
Volgens Jessurun is het precies dezelfde situatie als aan het begin van deze regeringsperiode na de verkiezingen in 2010. ‘De kwestie van presidentskandidaat werd toen ook niet aan de orde gebracht door de NDP. Daarom waren de gesprekken afgeblazen.’ Volgens Jessurun moet afgewacht worden wat het electoraat beslist in 2015 alvorens met harde standpunten te komen. ‘Een ieder mag alles zeggen en noemen, maar uiteindelijk is het het volk dat beslist.’ Volgens de politicus is het ook uitermate van belang dat de politici zich realistisch opstellen.
DA’91 maakt met de overige partners, waaronder de VHP, NPS en SPA, deel uit van de Nieuw Front-combinatie. Voor het eind van het eerste kwartaal zal bekend zijn welke naamsverandering deze combinatie heeft ondergaan en welke de politieke partijen zijn die zich hebben aangesloten bij deze combinatie. ‘We gaan eerst besluiten hoe wij de verkiezingen ingaan, dan pas gaan we praten over de in te vullen posten.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!