Studenten Natin krijgen certificaat ICT-opleiding

Studenten NATIN krijgen certificaat ICT-opleiding 001Dertig derde- en vierdejaarsstudenten ICT van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) krijgen als eerste scholieren in Suriname een certificaat voor de Cisco Networking Academy-opleiding. Het is voor het eerst dat deze opleiding binnen het reguliere onderwijs in Suriname is gegeven.
Het deelcertificaat is een belangrijke stap voor de toekomst. ICT begint een steeds grotere rol in het bedrijfsleven te spelen en de vraag naar goed geschoolde ICT’ers blijft stijgen. ‘Het is erg belangrijk dat je een certificaat kan voorschotelen aan bedrijven waar je gaat solliciteren. Het is namelijk een bewijs van je specialisatie en zo zal je ook gemakkelijker aangenomen worden’, vertelt Natin-directrice Cynthia Grunberg. De ICT-training is de eerste van de vier trainingen en is volledig kosteloos voor studenten. ‘We zijn lid van de Cisco Academy en deze dekt alle kosten’, legt Grunberg uit.
Student Cilciaro Stroper is één van de studenten die een certificaat verkregen. ‘Ik heb er twee maanden over gedaan om het certificaat te behalen en ben nu al bezig met de vervolgopleiding. Ik heb onder andere geleerd hoe je internet moet opzetten, dus hoe je websites moet maken en moet werken met internet serviceproviders. Maar we hebben ook geleerd hoe je met klanten in contact kan komen en hoe je in een bedrijf kan functioneren.’
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!