Boma Star leidt eerste puntenverlies tegen ACoconut

De ongeslagen koploper in de SVB Eersteklasse competitie, Boma Star, heeft haar eerste puntenverlies geleden. Uitgerekend op de laatste speeldag van de eerste ronde, was naaste concurrent ACoconut die een punt afsnoepte van de club van voorzitter Ro Biharie. In het Bigi Wey Sportcomplex te Wakibasoe II, Brokopondo, gaven de jongens van trainer Jozef Joekoe een 2-0 voorsprong uit handen en speelden uiteindelijk 2-2 gelijk. Mitchel Kisoor en Rendwig Kinsaini brachten Boma Star op een goede 2-0 voorsprong in de eerste helft. ‘We hadden de wedstrijd onder controle in de eerste helft’, zegt trainer Joekoe. In de tweede helft kreeg ACoconut een penalty en verkleinde de achterstand naar 2-1. ‘Een dubieuze strafschop’, zegt Joekoe. Dit doelpunt maakte dat ACoconut veel spirit kreeg om de wedstrijd te spelen. ‘Ze voerden hun offensief op en dat resulteerde ook in de gelijkmaker’, zegt Joekoe. Na dit doelpunt werd het een open wedstrijd, waarbij de overwinning aan beide kanten kon gaan. ‘We kregen zeker twee goede kansen om de 3-2 te scoren, maar ook zij konden de wedstrijd winnen’, geeft Joekoe eerlijk toe. Boma Star sluit de eerste ronde af als ongeslagen koploper met 31 punten. ACoconut volgt met 26 punten, Deva Boys heeft er 24 punten. De tweede ronde start Boma Star met een wedstrijd tegen Voorwaarts, die haar laatste wedstrijd met 2-1 won van Papatam. Voorwaarts is de best draaiende ploeg momenteel in de Eersteklasse. Ze bezet samen met Caravan de subtop, na de top 3. Joekoe weet dat het in de tweederonde harder zal zijn om te voetballen. ‘Alle ploegen zijn nu in ritme. Wij gaan met dezelfde instelling als de eerste ronde voetballen. Hoe moeilijker de wedstrijden, hoe beter we worden’, zegt Joekoe.