Life Balance start nieuwe HBO opleiding

2 Life Balance start nieuwe HBO opleidingIn februari 2014 start Life Balance in samenwerking met FIT NL een nieuwe HBO opleiding om de Health & Welness Industry kracht bij te zetten: Gecertificeerd Personal Trainer. Met deze internationaal erkende HBO diploma tot personal trainer is men in staat mensen persoonlijk te begeleiden en bij te dragen de groei van welvaartziekte te stoppen. De persoonlijke gezondheid krijgt steeds meer aandacht in het dagelijksleven, zo ook in Suriname. Wandellopen, reclames met bekende Surinamers, kook- en beweeg-programma’s op televisie maar ook de voedsel industrie speelt steeds meer in op de vergrote aandacht voor gezonde keuzes. Ongezonde producten worden aangepast door een light, mager of suikervrije variant aan te bieden aan de consument.
Tijdens de opleiding zullen de cursisten diepere kennis over het menselijk lichaam i.c.m. sport opdoen door vakken te volgen als anatomie, sportfysiologie, bewegingsleer en trainingsprincipes. Met deze kennis kan men op het vakgebied verder verantwoord advies aan clienten geven. Het bewegen met als doel gewichtsverlies is een specifieke tak in de sport. Vanwege de intensieve aanspraak die wordt gedaan op het lichaam tijdens de sportlessen zullen lichamelijke veranderingen optreden die nauwkeurig in de gaten moeten worden gehouden door de personal trainer om lichamelijke schade te voorkomen.
Life Balance is een concept waarbij men leert duurzaam om te gaan met het lichaam en de balans te brengen in gewicht, fysieke gesteldheid en mentale rust. Daarbij wordt het accent gelegd op persoonlijke begeleiding. Er is geen one-size fit all programma. Er wordt in het concept van Life Balance rekening gehouden met de unieke gesteldheid van elk lichaam.Life Balance heeft 3 filialen in Paramaribo Centrum, Lelydorp en Paramaribo Noord.Sinds 2010 is Life Balance gestart met de opleidingstak tot Gewichtsconsulent en dus per februari 2014 ook personal trainer. Voor de HBO opleiding kunnen zich 14 mensen opgeven en het duurt tot en met juni 2014. Het hoofddoel van Life Balance is bewustwording over gezond eten in combinatie met beweging, zegt Gabrielle Monkou, van de PR en Marketing afdeling van Life Balance. De opleiding wordt verzorgt door Fit NL (sport opleidingen in Nederland).

error: Kopiëren mag niet!