BOG-acties na 9 weken opgeschort

De acties van de Bond Personeel Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BPBOG) worden vanaf vandaag opgeschort. De bond is sinds 20 november 2013 is actie geweest uit ontevredenheid over de Fiso-inpassingen. Het wensenpakket betreft onder meer aanpassingen van de dag- en voedingstoelage. Vanwege de staking was de dienstverlening wat betreft het geven van malariaprikjes, gele koorts- en andere vaccinaties in het geding gekomen, evenals onderzoeken in het centrale laboratorium. Lesley Resida, directeur BOG, deed een paar keer een beroep op de bond om het roer om te gooien, maar niets mocht baten.
Afgelopen week zijn de gesprekken gevoerd met de minister van Volksgezondheid, Michael Blokland. John Nasibdar, voorzitter van de BPBOG, zegt dat de minister zijn medewerking al heeft verleend wat betreft de bevorderingen en benoemingen van het personeel. Ook worden de nieuwe contracten nu opgemaakt. De mensen hebben nu zekerheid voor op zijn minst een jaar. De missive omtrent de dag- en voedingstoelage van SRD 50 om SRD 25 is al uit.
Nasibdar zegt dat het personeel niet helemaal tevreden is, omdat zij graag direct de veranderingen ziet, maar er moet nog veel papierwerk verricht worden. Desondanks zullen de mensen zich vanaf vandaag weer 100% inzetten. Ingaande 3 februari zal de consultant bij het BOG aanvangen met zijn werkzaamheden omtrent de Fiso-inpassingen. De actie bij de BOG werd gevoerd door 100 man. Eind maart kunnen ze dan beschikken over hun gelden.

error: Kopiëren mag niet!