Inklaarder veroordeeld

De douane-expediteur Nadia Fer moet een straf van 10 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, uitzitten. Dit vonnis werd op dinsdag 14 januari op haar antecedenten bijgewerkt. Aan de inklaarder wordt het verwijt gemaakt dat zij in de periode tussen 29 juli tot 12 september 2013 een geldsbedrag van SRD 10.000 en US$ 532 heeft verduisterd. Dit zou zij hebben gedaan in afwezigheid van haar werkgever. De verdachte schreef de bonnen uit en stopte de vermelde bedragen in haar zak.
De openbare aanklager Manro Danning achtte verduistering in dienstbetrekking niet bewezen, omdat de verdachte het geld van een klant had achtergehouden. De vervolging ging voor diefstal en eiste tegen de vrouwelijke inklaarder een straf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. Het OM stelde een proeftijd van 3 jaar vast voor de geëiste sanctie. Als bewijs nam de vervolging de verklaring van de verdachte. Nadia Fer legde een volmondige bekentenis af met betrekking tot het gepleegde feit. Volgens haar verklaring verkeerde zij in geldnood. Zij hield dat geld in en vergokte een groot deel daaruit. Het restant werd te eigen bate aangewend.
Advocaat Frank Truiman merkte op dat het voorstel van de officier sympathiek is, maar toch verzocht hij rechter Albert Ramnewash om ‘iets te doen’ aan het voorwaardelijk deel. Bovendien hield de raadsman het gerecht voor dat de vrouw niet in staat is om terug te betalen.
De magistraat hield de verdachte voor dat zij ergens in april ook dit gedrag had vertoond. Die zaak werd toen intern afgehandeld. Zij heeft het vertrouwen die haar werkgever in haar had gesteld, beschaamd. Rekening houdend met de ernst van het feit legde de magistraat haar een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek met een proeftijd van drie jaar. De gevangenhouding blijft gehandhaafd tot de expiratie van de opgelegde sanctie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!