Vaste prik met speciaal tintje

1vaste prik
1vaste prik1
1vaste prik2De laboranten van het AZP gaan elk jaar naar Huize Betheljada om bloed af te nemen van de bewoners. Dit, ter controle van hun gezondheid. Maar 2014 begon naast die vaste prik toch ook wel extra mooi voor de medewerkers en de kinderen in het tehuis.
Uit eigen zak
“We wilden dit jaar iets bijzonders doen. Elk jaar hebben we binnen mijn team een thema en dit jaar is dat de i van ‘inspire’”, aldus John Codrington, hoofd van het laboratorium van het AZP. Om invulling te geven aan het thema, hebben zij onderling geld verzameld. “Na 15 jaar krijg je toch een speciale band en iedere keer als ik hier wegga, ben ik toch wel emotioneel. Ik hoop dat we anderen inspireren met deze actie en dat ze ook goed gaan doen.” Codrington en zijn team hebben namelijk uit eigen zak nog eens SRD 2.000 gedoneerd en daarbij ook nog twee taarten geschonken, speciaal voor het personeel.
Op maat gemaakte rolstoel
Mw. Themen, directrice van het tehuis, is enorm blij met de gift. Ze vraagt specifiek of het geschonken bedrag naar eigen inzicht besteed mag worden. “We zijn namelijk bezig om elk van de kinderen te voorzien van een op maat gemaakte rolstoel. Dat is nu gelukt bij de helft en we hebben er dus nog wat die een rolstoel moeten krijgen. Dit geld gaat mooi in de pot daarvoor!”, zegt ze met een glimlach. Elke rolstoel kost rond de USD 3.000, afhankelijk van de specificaties. Themen hoopt dat er meerderen zullen zijn die het voorbeeld volgen. Codrington is vol goede hoop. “Er wordt meestal vrij negatief gesproken over jongeren maar hiermee hoop ik te laten zien dat ze ook in staat zijn goed te doen en een sociaal gevoel hebben. Het zou mooi zijn als er meerderen zijn die dit idee navolging geven en uit zichzelf iets goeds doen voor de samenleving.”

error: Kopiëren mag niet!