Damboentong voorzien van water tot aan huis

4 Damboentong voorzien van water aan huis 2JPGDe verkiezingscampagne lijkt te zijn begonnen. Het hele mediacircuit was namelijk uitgenodigd om getuige te zijn van de aanleg van een wateraansluiting aan huis te Damboentong, Saramacca. Tot aan gisteren waren de bewoners aangewezen op het gebruik van waterputten en de opvang van regenwater of erfkranen. Volgens Robby Malhoe is men al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw bezig hiermee. Hij gaf verder aan dat er nog zeker acht districten verder zullen worden voorzien van geasfalteerde wegen en drinkwater. Hoofdthema van zijn toespraak was verder ook de komende verkiezing. De tent waarin de toespraken werden gehouden, was versierd met NDP-vlaggen en paarsgekleurde ballonnen.
Marlon Oosterling, hoofd van de dienst Watervoorziening, gaf verder aan dat de bewoners gratis zullen worden voorzien van water tot aan huis en dat in het laatste jaar van deze regeringstermijn zoveel mogelijk erfkranen geplaatst zullen worden. ‘Het mag niet meer zo zijn dat men heden ten dage nog met bekkens water moet sjouwen’, aldus Oosterling. ‘Zolang u uw vertrouwen schenkt aan deze regering zullen wij er voor zorgen dat deze zaken geregeld worden!’
Vergeten wordt hierbij dat het gaat om een basislevensbehoefte en dat iedere burger hier gewoon aanspraak op maakt. Grondwettelijk behoort de Staat te zorgen voor het scheppen van de juiste omstandighe¬den, waardoor een optimale bevrediging van de basisbehoeften, zoals water, voeding, gezondheidszorg, onderwijs, energie, kle¬ding en communi¬catie, wordt verkregen. En daar heeft men op Damboenton heel lang op moeten wachten.

error: Kopiëren mag niet!