Santokhi: ‘Samenwerking houdt in sharing of power’

sanKenniskring heeft wederom een interessant debat gehouden, met als onderwerp ‘Op weg naar de verkiezingen; de politiek in perspectief!’ De inleider voor de avond was Chandrikapersad Santokhi, ex-minister van Justitie en Politie en voorzitter van de VHP. De panelleden waren mr. Harish Monorath en Ir. Henk Ramnandanlal. Sanhokhi deed in zijn inleiding een terugblik op 2013 en gaf ook aan wat de VHP van plan is in 2014 naar de verkiezingen toe. Op de vraag van een van de aanwezigen op basis waarvan de kandidaten op de kiezerslijsten geplaatst zullen worden, gaf Santokhi aan dat er binnen de partij gewerkt wordt aan het profiel van een DNA-kandidaat. Aan de hand van dat profiel mogen mensen zich dan aanmelden.
Santokhi gaf ook aan dat uit het verleden is gebleken dat er eerst een samenwerkingsovereenkomst werd gesloten en daarna werd er gesproken over de inhoud van de samenwerkingsovereenkomst. Dit zal onder zijn leiding niet gebeuren. Op gegeven moment zal men rekening moeten houden met het feit dat samenwerking sharing of power inhoudt.
Radjen Kisoensingh die deel uitmaakte van het publiek vond het een interessante discussie. ‘Ik vind het altijd leuk om te weten wat de visie is van andere partijen.’ De sterkte van Kenniskring is volgens Kisoensingh het feit dat mensen van diverse partijen bij elkaar kunnen komen om te discussiëren over verschillende zaken. Hij merkt wel op dat als mensen zaken naar voren brengen, ze dat gefundeerd moeten doen. Hij is het niet eens met parlementariër Ramnandanlal als die stelt dat de VHP zich eindelijk heeft opengesteld voor andere bevolkingsgroepen. Hij geeft aan dat de VHP altijd een nationaal karakter heeft gehad. In de jaren zeventig heeft de VHP ook niet Hindoestanen op de kandidatenlijst gehad, en zijn ook niet Hindoestanen gekozen als Statenlid.
Winston Ramautarsing vond vooral de presentatie van de VHP-leider interessant. Vooral het uit de doeken doen waar de VHP voor staat en wat ze van plan is de komende tijd vond hij interessant.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!