Apoplectic heeft heel wat plannen voor 2014

apoDe rockgroep Apoplectic heeft voor dit jaar heel wat in de planning. Apoplectic is bezig met hun tweede album. “ We hebben al wat material in de vorm van 6 nummers. Wij wensen weer terug te gaan naar NYC voor het mixen en masteren van de nummers. Verder hebben ook wat tourtjes gepland, maar het album heeft voorkeur”, zegt de bandleider van Apoplectic, Riezvi Jessurun. Apoplectic bestaat al 15 jaar. Rond 1998 kwam een groep schoolvrienden, Charbel Mekdessi, Chantal Hewitt, Rachel van Leeuwaarde en Riezvi Jessurun bij elkaar met de droom een rockband te starten. “Wij kwamen zelf uit met een Rock Subcultuur, en dat was dan ook de muziek die wij wilde maken. Het ging dan meer om de Rockmuziek die toen populair was namelijk Alternative Rock”, vertelt Jessurun. Hij vertelt verder: “De muziek die de band maakt zit in het pop rock alternative vlak. We doen ons eigen ding. De muziek die wij maken heeft een eigen geluid. Het is gewoon de interpretatie van wat wij denken hoe rock moet klinken. Onze doelen zijn elke keer een beetje bijgeschaafd. Nu is het een internationale bekendheid. Maar ook vooral Suriname op een wereld map zetten. De groep heeft een kern van 5 leden, die zich zo af en toe uitbreidt tot 6. Sergio Fung Loy is de saxofonist die vaker met met de groep meedoet. Hij is ook te horen op het album. Audrey Bakrude, Girish Ganga, Marcell Kaersenhout en Andy Cotino maken de groep samen met Riezvi Jessurun compleet. In 2012 kwam de band met de eerste top internationaal gemixte album, Unleash. Het album bevat 11 zelf geschreven nummers. Daar zijn wij erg trots op, vertelt Jessurun.
Optredens in het buitenland
De droom om naar het buitenland te gaan was er altijd, maar de connectie nog niet. Miguel Willemsberg heeft zich vaker met muziek beziggehouden en bij een gesprek met hem, verliep alles zo vlot. Binnen een week wist hij wel 4 shows te regelen. Je kunt niet veel betekenen als je zelf niet in Nederland bent. Wij hadden niet eens manager. Het kost ook allemaal geld, en daarvoor heb je sponsoren nodig. De grootste waren SLM en Telesur. Wij hebben altijd veel kunnen bereiken dankzij de sponsoren. Volgens Jessurun begint het altijd bij een droom, en dan moet je de stappen uitzetten.
Het jaar 2013
Het jaar 2013 heeft veel energie, zweet en tranen gekost, zegt de bandleider. Je bent aldoor zo in de rush, dat een hoop je voorbij gaat. Het ging zo snel dat we nooit de tijd hadden om terug te blikken wat we allemaal deden. Een tour naar Nederland en Belgie, optreden in de Kathedraal, Audrey op het podium met Wyclef, een documentaire over de band, een nieuwe clip, Audrey als gast bij Rayman en Brian B waren enkele van de dingen. Het hoogte punt….voor mij was dat zeker het tour. Het was een grote droom om met de band buiten dit land te kunnen spelen. Maar een optreden met Wyclef kun je met niets anders vergelijken. Apoplectic kon een optreden met Wyclef regelen, omdat ze zijn studio, Platinum Sound Recording Studios, bezochten in New York in 2012.

error: Kopiëren mag niet!