Asiskumar Gajadien: "Vierde minister Financiën scenario voor verkiezing”

Asiskumar GajadienSuriname wordt er niet beter van
“De benoeming van Andy Rusland als minister van Financiën is slechts bedoeld als een scenario van Bouterse voor de komende verkiezingen, om gebruik te maken van de emotionele band tussen een grote tegenstander, namelijk de leider van de NPS (Gregory Rusland, red.) en deze nieuwe minister. Maar dit scenario zal niet werken. Bouterse zal lelijk op zijn neus kijken”, voorspelt VHP-topper en assembleelid Asiskumar Gajadien. Volgens Gajadien zal Bouterse de familierelatie tussen de NPS-voorzitter en de nieuwe minister van Financiën op politieke podia gebruiken om ermee te scoren. De NPS-leider en de nieuwe minister van Financiën zijn broers. “De samenleving heeft deze president allang door, het scenario zal niet werken”, zegt de VHP-parlementariër. “Naar mijn oordeel is Bouterse één van de oude verroeste leider, waar geen inspirerende en nieuwe ideeën meer uit komen”, zegt Gajadien. Met de benoeming van de vierde minister van Financiën binnen de regeerperiode Bouterse-Ameerali wordt volgens het DNA-lid al aangetoond dat deze regering geen vertrouwenwekkend financieel beleid kan voeren. Om het vertrouwen in prudent financieel beleid in deze samenleving te herwinnen, zou de president, die leiding geeft aan de regering, moeten opstappen en de leiding van dit land moeten overlaten aan jonge dynamische personen.
Gajadien heeft zelf geen hoge dunk van de nieuwe minister, die gisteren beëdigd werd door president Desi Bouterse. De parlementariër meent dat er niet veel te verwachten valt van de persoon Andy Rusland, daar deze reeds de financiële adviseur was van de president en de regering en ‘het altijd slecht gesteld was met het financieel beleid van deze regering’. Bovendien heeft Rusland als president-commissaris van de EBS ook meegewerkt aan alle financiële onregelmatigheden bij dit failliete energiebedrijf. Het staatshoofd stelde gisteren in het verlengde van de benoeming van de nieuwe minister dat het te verwachten is dat de financiële staatshuishouding op korte termijn goed geordend zal zijn. Gajadien: “Als een president drie en een half jaar lang een corruptie faciliterend beleid met zijn financiële adviseur heeft gevoerd, wat zal hij doen als die adviseur nu zelf in de uitvoering zit?”, stelt Gajadien zich de vraag.
Gajadien kan zich ook niet terugvinden in hetgeen gesteld is in de nieuwjaarsrede dat de financiële positie van ons land er positief uitziet. Volgens het DNA-lid wordt de Surinaamse economie op dit moment geconfronteerd met een valuta-interventie vanuit de Centrale Bank van ongeveer 1 miljoen US$ per werkdag gedurende het afgelopen jaar, waarbij de monetaire reserve afgenomen is met bijna dertig procent (30%). ‘En dat is zeer triest voor onze financiële economie.’

error: Kopiëren mag niet!