Het hoeft voor niemand een verrassing te zijn dat de wegen van Suriname in een slechte toestand verkeren. Als men een dag door de stad rijdt, kan men alle mogelijke mankementen van het wegennet aanschouwen. Gevaarlijke zijn zeker de vele gaten op het wegdek. Deze gaten zouden ontstaan vanwege de ongeschiktheid van de grond. Door grondverzakkingen en zandverstuivingen is het moeilijk om goed onderhoud aan de wegen te verrichten. Vaak komt het neer op reparaties en verhelpen van problemen.
Op het kruispunt van de Mahonylaan en Wilhelminastraat ontstond eerder deze maand een gat. Doordat hier niets aan gedaan werd, was het gat zorgwekkend uitgegroeid. Auto’s die niet tijdig het gat opmerkten, reden soms tot aan hun bumper door het gat. Bromfietsers en fietsers konden nog tijdig om het gat heen manoeuvreren. Het gat was een gevaar voor de verkeersveiligheid en veroorzaakte schade aan auto’s en ander verkeer. De oplossing van Openbare Werken werd vaker gezien in de stad. Men plaatst tegels in het gat om dat zo te dichten. Het probleem is echter dat om deze tegels het asfalt verder afbreekt. Dit afbreken zorgt voor het ontstaan van een groter gat. Dit gebeurde ook op het kruispunt van Mahonylaan met Wilhelminastraat. De volgende oplossing van Openbare Werken, was het leggen van metalen platen over de gaten in de weg. Ook dit bleek een tijdelijke oplossing te zijn, omdat er nu gaten beginnen te ontstaan om de platen heen.
Afgezien dat door nalatigheid van het ministerie van Openbare Werken, verkeersgevaarlijke situaties ontstaan, is er ook een kostenplaatje aan verbonden. Elke keer wanneer hetzelfde probleem gerepareerd moet worden, kost dit de Staat geld. Bij het verrichten van de noodreparaties is het eigenlijke probleem nog steeds niet opgelost en zal de uiteindelijke reparatie nog gedaan moeten worden. Zou het niet kostenbesparend zijn om het in een keer goed te doen? Hiermee zouden namelijk arbeids- en materiaalkosten bespaard kunnen worden. Dat geld zou men dan kunnen gebruiken om ergens anders in te investeren.