Twee voorbeeldkamers ingericht in oud beddenhuis AZP

Het plan voor de renovatie van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is op schema. Dit zegt directeur Antoine Brahim aan Dagblad Suriname. Onder directievoering van het ingenieursbureau IBT zijn twee nieuwe voorbeeldkamers in het beddenhuis afgerond. Verontrustende mediaberichten vier maanden geleden maakten melding van mogelijk instortingsgevaar van het beddenhuis. Het personeel wordt in de gelegenheid gesteld haar mening uit te spreken over deze voorbeeldkamers, zodat de directie met de steun van alle geledingen van het ziekenhuis aan de slag kan met de algehele renovatie. In het plan is ook een ‘facelift’ voor de operatiekamer en de intensive care unit opgenomen. Samen met IBT heeft de directie een voorlopige inschatting van 10 miljoen Amerikaanse dollars voor het gehele renovatieproject. Brahim drukt zich voorzichtig uit. “Dit bedrag is een indicatie, tot stand gekomen op basis van een voorlopige kostencalculatie.”
De voorbeeldkamers staan op de tweede etage van het beddenhuis. Met het invullen van een enquêteformulier van het IBT geeft het ziekenhuispersoneel nu al zijn commentaar over wat voorlopig opgeleverd is. De bevindingen uit het resultaat van het enquête worden door IBT meegenomen in een verdere studie. Daarna zal het bestek worden opgemaakt. De AZP-directeur hoopt samen met zijn team de renovatie binnen 1 jaar afgerond te krijgen.
Brahim zegt dat het gaat om instandhouding, daar de plannen uiteindelijk erop gericht zijn om een volledige nieuwbouw op te zetten. Het ziekenhuis en het beddenhuis zijn in de eerste helft van de jaren zestig opgeleverd, nog voordat het ziekenhuis in 1966 officieel in gebruik was genomen. Het ziekenhuis kampt met een scala aan problemen die te maken hebben met zijn levensduur. Naast de technische mankementen van het beddenhuis laat ook de verouderde bedrading het afweten. Het ziekenhuis had daardoor in het afgelopen jaar twee maal te maken met stroomuitval.

error: Kopiëren mag niet!