OW start met vuilophaal in de avond te Saramacca

Vrijdag is het ministerie van Openbare Werken ook begonnen met het ophalen van vuil in de avond te Saramacca. De mensen werden geïnformeerd over de nieuwe tijden door middel van de soundtruck. Er werd gestart van de Chandishawweg.
Vrijdag legde de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, ook de eerste steen voor de bouw van een werkplaats van het commissariaat. Het gebouw zal dienen als garage en magazijn, waar de gereedschappen en auto’s van het personeel ondergebracht zullen worden. Het gebouw moet in januari 2014 opgeleverd worden.
Ramdhani zegt deze week een afspraak te hebben met de minister van Onderwijs om over de zorgpunten te praten wat betreft onderwijs in Saramacca. Ten eerste is in het dorp Kalebaskreek de bouw van een lagere school stopgezet door het ministerie van Openbare Werken, zonder dat er een reden voor is gegeven. De bouw van de glo-school begon vorig jaar. De burgervader zegt dat ouders ongerust zijn en informatie willen over de verdere bouwactiviteiten. Ook is er behoefte aan een vwo-, een Natin- en een Havo-school in het district Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!