Ooggetuige: ‘Bestuurder grijze wagen gooide sopie fles naar buiten’

‘Ik zag de bestuurder van de grijze wagen duidelijk een fles sopie naar buiten gooien, het bos in,’ beweert een ooggetuige van de fatale botsing tussen twee wagens donderdagmiddag aan de Wayamboweg aan Dagblad Suriname. Gewestelijk politie commandant van Saramacca Tjanderdath Gopal geeft Dagblad Suriname desgevraagd te kennen dat de zaak reeds is overgedragen aan de politie van Wanica. Die zal zich verder over de kwestie buigen middels het verhoren van ooggetuigen. De gpk heeft niet kunnen vaststellen of de bedoelde autobestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.
De grijze wagen waarin slechts de bestuurder zat, kwam vanuit richting Saramacca en reed richting Paramaribo. Het rode voertuig dat een taxi was, kwam vanuit de tegenovergestelde richting. Deze was op weg naar Nickerie. Hierin zaten vijf personen inclusief de chauffer. Na de falate botsing zijn al de zes slachtoffers afgevoerd naar de Spoed Eisende hulp voor medische behandeling. Tot gistermiddag was er nog geen visa verleed aan de politie. De toestand waarin de autobestuurders verkeerden was niet van dien aard voor het afnemen van een blaastest, beklemtoont de gpk. Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd. De brandweer moest ter plekke komen om personen uit hun benarde positie te kunnen bevrijden.
Een collega van de taxichauffeur die ook ter plekke was kreeg te horen dat de bestuurder van de grijze wagen regelrecht inreed op de rode taxiwagen. ‘Hij zei me dat de andere auto frontaal op hem is afgekomen. Hij kreeg de kans niet om uit te wijken.’ Ook hem kwam het ter ore dat de bestuurder van de grijze wagen een fles naar buiten in het bos heeft gesmeten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!