‘Realisatiegraad van dr en rr is 60%’

De district- en ressortraadsleden houden vandaag een hoorzitting in de Congreshal. Wat deze hoorzitting zo bijzonder maakt is dat alle 12 ressorten van Paramaribo bij zijn betrokken. De hoorzittingen hebben als doel dat buurtbewoners hun problemen aankaarten. De dc’s Mike Nerkust en Mohamed Kasto zullen ook aanwezig zijn.
Laurens Ramahi, ondervoorzitter van Paramaribo centrum, zegt dat hoorzittingen sinds 2011 worden gehouden. De opkomst van de voorgaande hoorzittingen waren redelijk, maar toen was het alleen voor centrum. Het is verplicht dat elk ressort jaarlijks afzonderlijk hoorzittingen houdt. Dit jaar is gekozen om het in één keer te doen, zodat het ook als voorbeeld dient. De klachten, voorstellen en opmerkingen van de bewoners worden dan doorgespeeld aan de districtscommissarissen en die rapporteren op hun beurt verder naar de desbetreffende minister. De dr- en rr-leden fungeren meer als tussenpersoon tussen de bewoners en de dc.
Ramahi zegt dat er door tussenkomst van dr- en rr-leden problemen worden opgelost. Verder stelt hij dat de realisatiegraad 60% is van de binnengekomen klachten. ‘De klachten die binnenkomen zijn meer infrastructurele klachten. Één van de problemen in Paramaribo centrum is het voorkomen van hangjongeren’, zegt de ondervoorzitter. Ramahi is van mening dat de dr- en rr-leden rondlopen in hun ressort. Per ressort worden twee keren per maand ressortzittingen gehouden. ‘Het is belangrijk dat de buurtbewoners participeren bij hoorzittingen, zodat problemen kunnen worden doorgegeven waardoor aan oplossingen gewerkt kunnen worden.’

error: Kopiëren mag niet!