11 maanden straf voor drugsverkoop en illegaal munitiebezit

Op woensdag 9 oktober kreeg Haribadjan Robinson een verzachtende straf opgelegd van 11 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ook kreeg hij een boete van SRD 1000, subsidiair 1 maand hechtenis. Ook de illegale munitie, de weegschaal en de cocaïne werden in beslag genomen. Volgens de verklaring van de procureur-generaal heeft Robinson geen machtiging verleend gekregen om vuurwapenpatronen in zijn bezit te hebben. Hij werd op 1 juni 2013 in zijn woning aangehouden. Robinson bekende dat hij drugs verkoopt en munitie in zijn bezit had. Hij zei echter dat hij pas 2 maanden drugs verkocht. Na een buurtonderzoek is echter gebleken dat hij al jaren die praktijken uitoefende. Ook vertelde hij dat hij de munitie gevonden had.
Buurtbewoners vertelden aan de politie dat deze Robinson al jaren drugs op zijn adres verkoopt. De buurt ondervindt daar last van.
De officier van justitie, Roline Gravenbeek, zei dat de verdachte wel verantwoordelijk is voor de feiten. Zij is van mening dat hem de feiten toegerekend kan worden. Wel zegt zij dat Robinson voor eerst in aanraking is gekomen met de politie. Zij eiste een straf van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ook eiste zij een proeftijd van 3 jaar, subsidiair 1 maand in hechtenis, het verbeurdverklaren van de munitie en de weegschaal en het onttrekken van de cocaïne uit het verkeer.
Haribadjan Robinson zei als laatst dat hij een laatste kans wilde. Rechter Praag achtte de tenlastelegging wettig en overtuigend bewezen en legde een straf op van 11 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, en een proeftijd van 3 jaar. Verder kreeg Robinson een boete opgelegd van SRD 1000, subsidiair 1 maand in hechtenis.

error: Kopiëren mag niet!