Werknemers Melkcentrale wachten te lang op loonsverhoging

De arbeiders van de Melkcentrale hebben gisteren het werk platgelegd. De werknemers vinden dat het allemaal te lang duurt met betrekking tot hun primaire en secundaire voorwaarden. Een klein deel van de werknemers heeft wel normaal gewerkt en de rauwe melk van de boeren ontvangen, zodat deze geen schade ondervonden. Één van de pijnpunten is een loonsverhoging. Directeur Dewkoemar Sitaram van het bedrijf zegt dat gistermorgen tijdens de bespreking met de bond, de melkcentrale een lager percentage loonsverhoging heeft aangeboden dan is gevraagd. De bond kon met het voorstel leven, maar men moest terugkoppelen met de werknemers. Tot zover is de melkproductie voor morgen gegarandeerd. De Melkcentrale zal de loonsverhoging uit eigen budget moeten doorvoeren.
Rodney Oldenstam, voorzitter van de Bond bij Melkcentrale, zegt dat de werknemers al langer dan 10 maanden geen verandering zien over de afspraken die zijn opgenomen in hun CAO van 2012. De werknemers kregen ook geen duidelijkheid over de stand van zaken. De directie geeft steeds aan nog gesprekken te moeten voeren met hun meerdere voor meer mandaat. Vrijdag worden beide partijen ontvangen door de minister van LVV. Oldenstam zegt dat de bond totaal niet kan leven met het voorstel van de directie.
De directeur en de bondsvoorzitter zeggen dat ervoor is gezorgd dat de samenleving niet de dupe werd van de actie. Deze is intussen opgeschort op verzoek van de vakcentrale tot het overleg met de minister.

error: Kopiëren mag niet!