Surpost viert Wereldpostdag met aanbod nieuwe diensten

Op 9 oktober 2013 zal het Nationaal Postbedrijf, Surpost, haar dienstverlening aan het publiek uitbreiden met enkele nieuwe diensten. Op deze dag vindt namelijk de herintroductie plaats van de aanname van post- en vrachtpakketten op de Surpost-kantoren. Deze service zal als eerst worden aangeboden op het hoofdpostkantoor op het Kerkplein. Om 11.00 uur wordt het publiek in de gelegenheid gesteld om pakketten aan te bieden in de postwinkelruimte. De eerste tien klanten mogen gratis een pakket met een maximum gewicht van 3 kilogram naar Nederland verzenden. Het ligt in de planning om deze service op korte termijn uit te breiden naar de districten, waarbij Lelydorp en Coronie als zodanig zullen worden ingericht. Deze dienst is al beschikbaar in Nickerie.
Ook nieuw is de samenwerking die Surpost is aangegaan met Alcargo, een vracht ‘consolidator’ die voornamelijk in Rotterdam en omstreken haar werkgebied heeft. Zij bieden daarnaast handelaren de mogelijkheid om vracht vanuit het verre oosten naar Suriname te verschepen op tweewekelijkse basis. Ook deze serviceverlening zal op korte termijn verder uitgebreid worden.
Om dit alles goed te kunnen coördineren en de klant van gemak en service te voorzien, zal er een aanvang gemaakt worden met de sanering van alle Surpost-kantoren, waarbij training van het personeel een onderdeel zal zijn. ‘Het is tegen deze achtergrond, dat wij als postdienst, samen met de gemeenschap, de overheid, de bedrijven, onze medewerkers en alle overige belanghebbenden, moeten werken aan de verfijning, verruiming en vernieuwing van onze diensten en producten, omdat zij de basis zijn voor ontwikkeling en groei. Wij grijpen dan ook bij de viering van deze Wereldpostdag de gelegenheid aan om gezamenlijk de handen in elkaar te slaan om ons nationaal postbedrijf te koesteren en te behouden voor ons land en voor de wereldgemeenschap die ook gebruik maakt van de diensten van het postbedrijf’, zegt Surpost.

error: Kopiëren mag niet!