Sluis laarwijk al maanden stuk

BO: ‘Voor alle kleine dingen gaan de mensen naar de media’
Laarwijk die aan de Surinamerivier ligt, loopt bij vloed onder water. Dat komt doordat de sluis aan de oostelijke zijde kapot is. De bewoners van Laarwijk zijn bang dat over enkele maanden het heel gebied onder water zal zijn. Het water komt soms zelfs in de huizen bij springvloed. De bewoners hebben de dc van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, en het BO-kantoor al in kennis gesteld, echter zien zij geen progressie.
De bewoners doen ook aan klein landbouw en door wateroverlast lopen ze heel veel schade op. De bewoners van Laarwijk krijgen ook geen water uit de kraan. Ze moeten het doen met regenwater en baden in de rivier. Een bewoner die anoniem wenst te blijven, is heel ontevreden over het BO-kantoor. Hij vindt dat het BO-kantoor zich niet inzet voor de omgeving en dat het kantoor maar van 8.00 uur tot 9.00 uur open is, terwijl de werktijden van 7.00 tot 15.00 uur zijn.
Dc Karta-Bink zegt wel ervan op de hoogte te zijn dat de sluis in een deplorabele staat verkeert, maar volgens haar heeft het BO-kantoor haar niet gerapporteerd dat de mensen onder water lopen. Het is een grote sluis en de reparatie moet nu onder het ministerie van Openbare Werken (OW) vallen, ook omdat het districtscommissariaat niet genoeg geld krijgt om de sluis in orde te maken. Enkele maanden terug is OW al geweest om de sluis aan te pakken, maar helaas is er ook nog geen bevredigend resultaat. Momenteel is men op Laarwijk wel bezig de bruggen te renoveren, zegt de dc.
Bestuursopzichter Lachman Rakesh zegt van de dc toestemming te hebben gehad van 8.00 uur tot 12.45 uur te werken, omdat hij afhankelijk is van de boot. Hij zegt de dc ook alles gerapporteerd te hebben. Hij krijgt steeds te horen dat er geen geld is, dus moeten de buurtbewoners maar rustig afwachten. Lachman vermoedt dat politiek ook hier speelt. Verder vindt Lachman dat de buurtbewoners voor elk wissewasje naar de media springen. Met eigen middelen heeft de bestuursopzichter wel geprobeerd het probleem om te lossen.

error: Kopiëren mag niet!