SO-school Lelydorp kan niet van start gaan

De leerlingen van het Speciaal Onderwijs te Lelydorp kunnen geen onderwijs volgen. De school die ingaande 01 oktober van start moest gaan, is tot nader orde gesloten. Van het jaar zou de school van start gaan met het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Dit niveau telt 19 leerlingen en het Speciaal Onderwijs telt 38 leerlingen.
Wanbeleid en leugenachtigheid zijn de achterliggende redenen waarom de school niet van start kan gaan, zegt Martha Andoisie, hoofd van de SO-school Lelydorp. Het nieuwe schoolgebouw aan de Javaweg is niet van de beste kwaliteit, zegt Andoisie. Er zijn schutters die niet open kunnen. Het gebouw is nog niet in gebruik genomen, maar de wasbak roest al. De hoofdreden dat de school niet kan starten, is het gebrek aan meubilair. Andoisie zegt dat het ministerie van Onderwijs 2 durotanks heeft geplaats, maar dat daarin regenwater wordt opgevangen. De school was eerst ondergebracht in het gebouw van Naks aan de De Craneweg. Het is daarna verhuisd naar het Natin-gebouw aan de Lelydorperweg.
Het nieuwe gebouw waar de school naartoe moet verhuizen, staat aan de Javaweg. Andoisie zegt dat ze met geld dat de school in kast had, enkele spullen heeft laten verhuizen naar de nieuwe school aan de Javaweg. Helaas is het geld op en kan de school niet betalen voor de verhuizing van het meubilair. Andoisie zegt dat de waarnemend onderdirecteur van de Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs verantwoordelijk is voor de verhuizing van de school. De onderdirecteur Technische Dienst liet Dagblad Suriname via zijn secretaresse echter weten dat hij niet belast is met de zaak en verwees de redactie naar de afdeling Distributie. De afdeling Distributie van het ministerie liet ook weten niet op de hoogte te zijn van deze kwestie.
De ouders zijn gebelgd over de situatie. Radna, ouder van een leerling, zegt dat het schoolhoofd de ouders pas op 01 oktober heeft medegedeeld dat de start van het nieuwe schooljaar tot nader is verschoven. Radna is van mening dat het schoolhoofd te laat aan de bel heeft getrokken. Andoisie zegt van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Het schoolhoofd is in het verleden heel vaak naar de media gestapt.

error: Kopiëren mag niet!