Opening Godo bank te Nieuw Aurora

IFVrijdagmiddag heeft de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo feestelijk een filiaal in Nieuw Aurora geopend. Onder de aanwezigen werd onder andere de voorzitter van de raad van toezicht, dhr. Linscheer, ontvangen door de kapitein van het dorp. Om 12.00 uur werd de openingsceremonie gestart en binnen korte tijd konden de mensen hun spaargeld bij het nieuwe filiaal op een bankrekening zetten. Het filiaal is ontstaan als experiment, waarbij het de eerste bank in het binnenland is waar men volwaardig kan bankieren. Alles wat bij andere banken gedaan kan worden, kan ook bij het nieuwe filiaal, behalve het verstrekken van leningen.
Dat de bank is neergestreken in Nieuw Aurora is geen toeval. Sinds 2005 is er een coöperatieve samenwerking in de omgeving van het dorp die leerde de mensen omgaan met gelden. Vanuit deze samenwerking is besloten een filiaal te openen die de bevolking in het binnenland een ontwikkelingskans moet geven.
Godo wil beter bekend staan als de ontwikkelingsbank, met nadruk op het trendsetten binnen het bancaire wezen. Ze willen erkenning geven aan de mensen in het binnenland, want volgens Godo zorgt dat voor minder criminaliteit en een betere levensstandaard voor de bewoners. Ook denkt Godo aan uitbreiding. Na dit experiment is het de bedoeling om meer filialen te openen in het binnenland, te beginnen bij Atjoni. Tot die er komt, zijn de inwoners van Nieuw Aurora blij met de opening van de nieuwe bank in hun dorp.

error: Kopiëren mag niet!