Bond Diakonessenhuis eist positie in nieuw stichtingsbestuur

De personeelsbond van het Diakonessenhuis eist een positie op in het nieuwe stichtingsbestuur, dat binnenkort aantreedt in het ziekenhuis. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp die dat meedeelt aan Dagblad Suriname zegt dat de vakorganisatie nu medeverantwoordelijkheid opeist en ook wil bepalen wat het beleid zal zijn en hoe het wordt uitgevoerd. De tijd dat de bond vanaf de kantlijn toekeek wat er gebeurde in de instelling is nu voorbij. We eisen bestuurlijke verantwoordelijkheid bij het ziekenhuis, zegt Naarendorp. De actie van het verplegend, technisch en administratief personeel heeft uiteindelijk ertoe geleid dat het stichtingsbestuur, dat jaren overhoop lag met de medische specialisten, bedankte.
‘We willen niet meer beschouwd worden als de moor die het werk doet en mag vertrekken. We willen ook het beleid mede helpen bepalen’, zegt Naarendorp. De personeelsbond heeft de acties gisteren opgeschort tot 18 oktober aanstaande. De leiding van het ziekenhuis krijgt tot die datum de tijd om zaken te normaliseren in het ziekenhuis. Naarendorp zegt voorts dat de eis van de bond overeind blijft. Voor 18 oktober moet er een eind zijn gemaakt aan de vuilsmijterij, het patiëntenbestand weer zijn opgevoerd en de inkomsten zijn verruimd en het personeelsverloop zijn stopgezet. Van de ruim 500 personeelsleden zijn er reeds meer dan 20 verplegenden vertrokken, omdat ze de spanningen in het ziekenhuis beu waren en geen heil meer zagen in de instelling.
De algemene ledenvergadering komt op 18 oktober weer bijeen om de stand van zaken in het ziekenhuis te bespreken. De bond ging afgelopen donderdag in actie, waarbij het verplegend, administratief en technisch personeel tussen 7.00 en 10.00 uur in de ochtend niet werkte.

error: Kopiëren mag niet!