Geen tekort aan leerkrachten bij Sanatan Dharm

Het is niet zo dat er landelijk een tekort is aan leerkrachten. De scholen van de gemeente Sanatan Dharm ervaren geen tekort. De schooldirecteur, Indira Ramdin, van de Shri Vishnuschool zegt aan Dagblad Suriname dat er binnen Sanatan Dharm geen tekort is aan leerkrachten. Zij hebben een goed team dat compleet is. Er zijn wel sollicitanten die blijven solliciteren bij Sanatan Dharm. Ramdien is al een aantal jaren directeur van de Shri Vishnuschool en heeft nog nooit ervaren dat er een tekort was. Er zijn sollicitanten die in de afrondende fase van hun opleiding zitten. Ramdin zei dat deze sollicitanten de beroepsvormende fase wel moeten hebben afgerond voordat zij geplaatst kunnen worden op een lijst.
Het komt wel voor dat afgestudeerden net 3 of 4 jaren les geven en daarna naar het bedrijfsleven trekken. Hierdoor komt er dan wel een plaats vrij voor een andere leerkracht. Soms is het ook het geval dat leerkrachten van mulo wegtrekken om les te geven op de middelbare school. Ramdin zegt dat zij de juiste mensen op de juiste plaats zetten. ‘Als er een leerkracht Engels nodig is, kan ik geen leerkracht Aardrijkskunde op die plek zetten.’ De toeloop naar Sanatan Dharm is groot. ‘De Sanatan Dharm-scholen zijn heel goed gefaciliteerd.’
De schooldirecteur is trots met de eindresultaten van het vorige schooljaar. Er waren 100% geslaagden in 2012-2013. Dit is tot stand gekomen vanwege goede communicatie en samenwerking tussen de ouders, leerkrachten en de leerlingen.

error: Kopiëren mag niet!