Artiest Kries Ramkhelawan viert 55ste verjaardag

De veelzijdige en populaire Surinaamse artiest Kries Ramkhelawan heeft woensdagavond zijn 55ste verjaardag gevierd. (DBSfoto:Regillio Derby)
De veelzijdige en populaire Surinaamse artiest Kries Ramkhelawan heeft woensdagavond zijn 55ste verjaardag gevierd. (DBSfoto:Regillio Derby)
De veelzijdige en populaire Surinaamse artiest Kries Ramkhelawan heeft woensdagavond zijn 55ste verjaardag gevierd. Zijn vader Rampersad Ramkhelawan, de kinderen, vrienden en collegae artiesten waren er ook bij. Tot zijn speciale gasten behoorden onder andere de directeur van Cultuur (Stanley Sidoel), de deken van de districtscommissarissen (Roline Samsoedien) en één van zijn goede vrienden Widjai Sardjoe. Kries is geboren in Saramacca. Zijn populariteit reikt tot ver over onze Surinaamse grenzen. In Guyana, Trinidad, Nederland en India is hij bekend om zijn speciale genre. Hij zingt met passie, met volle overgave en hij verstaat de kunst om zijn optredens tot een climax te brengen. Laatstelijk heeft hij tijdens Carifesta XI, samen met zijn groep, ons land ook weer op een waardige wijze uitgedragen. Kries is een sociaalvoelend mens. In verband met zijn verjaardag heeft hij een speciale geste gedaan naar het bestuur van Huize Betheljada. Zij mochten op de avond een donatie in ontvangst nemen ten behoeve van het kind met een dubbele beperking. Als speciaal gebaar mochten de gasten bij hun terugkeer naar huis elk een cd en een dvd van Kries meenemen. De avond werd gezellig omlijst met muziek, zang en dans uit meerder culturen. Hiermee wilde Kries de eenheid, verbondenheid en broederschap tussen de collegae benadrukken. Kries mag terugblikken op een geslaagd verjaardagsfeest, dat mede werd ondersteund door de Hindoestaanse theatergroep Saathi.

error: Kopiëren mag niet!